Под стрес: 7 занимания, които ще ви успокоят

Ето кои са те

2020-11-23 16:30:00
Под стрес: 7 занимания, които ще ви успокоят
Снимка: Pexels

2020 година беше много напрегната за всички нас. И е напълно нормално да изпитваме чувства като умора, тъга, тревожност и т.н., заради пандемията от коронавирус и карантината, която последва. В моментите, в които ви е тежко и искате да се успокоите, може да се заемете с някои полезни хобита. Те влияят добре на психическото здраве. Вижте кои са, според американския "Cosmopolitan".

 


1. Четете книга

 

Няма по-хубав начин да избягате от реалността и да се разсеяте от това да започнете да четете някоя интересна книга. Така ще се фокусирате над нещо друго, ще мислите за персонажите и сюжета, ще се вълнувате от това какво предстои да се случи на следващите страници.

 

Снимка: Pexels

 

2. Изпробвайте нова рецепта

 

Много хора започнаха да готвят повече по време на карантината, тъй като прекарват доста време вкъщи и намират свободно време. Намерете някоя интересна и вкусна рецепта и изпробвайте своите кулинарни умения. Така ще работите с ръцете си и това също може да ви успокои.

 

Снимка: Pexels

 

3. Изгледайте урок за гримиране

 

В YouTube e пълно с уроци, които показват как да си направите професионален и стилен грим. Момичетата могат да изгледат някое клипче и да пробват да се гримират по този начин. После да си направят селфита и да се похвалят с резултата.

 

Снимка: Pexels

 


4. Изтеглете си нов сериал

 

Също както книгата, сериалът ще ви разсее от вашите проблеми, ще се потопите в един нов свят и ще мислите за нещо друго. Ако си пуснете сериал сред дълъг и натоварен ден, това ще намали стреса.

 

Снимка: Pexels

 


5. Плетете

 

Няма по-хубаво време от зимата да се научите да плетете. Така може да си направите стилен аксесоар или дори да подарите на близки и приятели шалове или чорапи, които сами сте оплели.

 

Снимка: Pexels

 

6. Направете преход

 

Природата е истински лечител. Ако сте тъжни, стресирани и напрегнати, изберете някоя екопътека и отидете в планината. Физическата активност ще ви помогне да разпуснете, а и ще се насладите на невероятни гледки.

 

Снимка: Pexels

 

7. Подредете стаята си

 

Звучи като нещо досадно и изморително, но може да ви е интересно. Ако отдавна не сте подреждали стаята и гардероба си, сега е времето за това. Ще може да разчистите стари вещи, да намерите интересни предмети от миналото, както и дрехи, които сте забравили да носите. А и може да сложите коледна украса след това.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия