4 причини да ядете кисели краставички

Ето кои са те

2020-11-12 15:00:00
4 причини да ядете кисели краставички
Снимка: Pexels

През есента и зимата липсват свежите шопски салати, както и пролетната зелена салата, но отново е хубаво да включваме зеленчуци в менюто си, за да сме здрави. Може да заложите на зелева салата, ряпа, печени чушки и кисели краставички. Ако обичате киселите краставици, ето какви ползи носят те за здравето, според "What's Good".

 


Съдържат витамин К

 

Киселите краставички са чудесен източник на витамин К, който често е подценяван. Той е важен за много процеси, които се случват в организма, като съсирването на кръвта и достигане на калция до костите.

 

Имат пробиотични свойства

 

Ферментиралите храни съдържат здравословна бактерия, която подсилва здравето на стомаха и имунната система. Здравословната бактерия е пробиотик, който поддържа баланса на  гастроинтестинална система. Това подпомага храносмилането.

 

Диетични са

 

Знаете, че трябва да поемате плодове и зеленчуци всеки ден, за да поддържате имунитета и да имате хубава фигура. Киселите краставички са страхотен зеленчук за есента и зимата, съдържат малко калории, а в същото време ви засищат.

 

Повишават хидратацията

 

Експерти препоръчват да хапнете кисели краставички, след усилена тренировка, особено ако се потите много. Когато се потим, тялото губи вода и електролити, така че трябва отново да си ги набавите чрез храна и напитки. Киселите краставици са пълни с вода и сол. Това помага отново да хидратирате организма и да го заредите с електролити.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия