4 причини да пиете кокосова вода

Ето кои са те

2020-08-07 13:30:00
4 причини да пиете кокосова вода
Снимка: Pexels

Знаменитостите и уелнес специалистите все по-често залагат на пиенето на кокосова вода. Тази напитка е вкусна и утолява жаждата, но може да донесе ползи и за визията ви. Кокосовата вода действа дборе на кожата, тъй като е богата на витамин С. Ето защо да я използвате, според американския "Cosmopolitan".

 

1. Увеличава производството на колаген

 

Колагенът е протеин в кожата, който прави кожата да изглежда по-мека и еластична. С напредването на възрастта, продукцията на колаген намалява, което води до поява на бръчки. Колагенът допринася и за това кожната бариера да бъде по-здрава, което е много важно, ако се податливи на обриви, зачервявания и т.н. Витамин С, който влиза в съдържанието на кокосовата вода, стимулира производството на колаген и помага кожата да е по-здрава.

 

2. Хидратира

 

Хидратацията е много важна за поддържането на здрава кожа. Дехидратираната кожа изглежда суха и уморена, по нея повече си личат бръчките и петната и порите изглеждат по-големи отколкото са. Кокосовата вода е чудесен начин да хидратирате кожата, особено след тренировка. Тя ви снабдява с натрий и калий - елементи, които губите, докато се потите по време на тренировка. Те са ключови електролити, които хидратират и помагат да поддържате флуиден баланс.

 


3. Бори умората

 

Когато сте уморени, организмът се поддържа от течностите в него, а това прави кожата дехидратирана. Дехидратацията може да доведе до поява на тъмни кръгове под очите. Както стана ясно, кокосовата вода ви хидратира, а и ви зарежда с енергия, когато се изморени или не сте спали достатъчно. Тя е източник на естествена захар, което ви осигурява енергия.

 

4. Пълна е с антиоксиданти

 

Витамин С, който е в съдържанието на кокосовата вода, е прекрасен антиоксидант, който пази клетките от токсини, както и вредното въздействие на околната среда - замърсяването, UV лъчите. Лошото време, UV лъчите и замърсяването карат кожата да изглежда суха и загубила блясъка си.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия