Храни, които да ядете през лятото

Вижте кои са те

2020-07-27 13:30:00
Храни, които да ядете през лятото
Снимка: Pixabay

През лятото е хубаво да залагате на по-леки храни, които обаче са полезни и ни засищат. Не е хубаво да се тъпчете в горещините и трябва да залагате на повече плодове и зеленчуци. Ето какво да хапвате, според "Goodnet".

 


Диня

 

Прекрасен плод за лятото, тъй като ви хидратира много. Дините са с високо съдържание на вода, а ако сте добре хидратирани, няма да ви се ядат сладкиши или снаксове. Динята съдържа ликопен, който пази клетките на кожата.

 

Снимка: Pexels

 

Домати

 

Правете си повече салати и залагайте на доматите. Ако хапвате домати и червени плодове и зеленчуци, вие пазите кожата си от слънчево изгаряне, защото те съдържат ликопен. Доматите са богати на витамини, антиоксиданти и минерали.

 

Снимка: Pexels

 

Пъпеш

 

Много полезни плодове, които засищат и са богати на вода. Ако ви се хапва нещо сладко, заложете на пъпеш. Той съдържа калий, магнезий, желязо, калций, селен, които укрепват имунната система. Полезен е и за кожата.

 

Снимка: Pexels

 

Кисело мляко

 

То е по-добрият вариант от сладолед и отново може да ви разхлади. Киселото мляко е пълно с протеини, засища ви и е перфектна закуска за плажа. Може да го смесите с горски плодове, за да стане още по-вкусно. То съдържа пробиотици, които пазят храносмилателната система.

 

Снимка: Pexels

 

Фрапе

 

Не прекалявайте с пиенето на кафе през лятото, за да не се дехидратирате. Но не го изключвайте в менюто си. Направете си студено кафе или фрапе, за да се разхладите. Проучвания показват, че кафето подобрява паметта и пази от рак на кожата.

 

Снимка: Pexels

 

Праскови и кайсии

 

Прасковите, кайсиите и нектарините съдържат диетични фибри. Тези плодове засищат, пълни са с витамин С и витамин А. Яжте тях, вместо десерти.

 

Снимка: Pexels

 


Царевица

 

Царевицата е любима лятна храна на мнозина. Ако си правите барбекю, яжте повече царевица и по-малко месо. Може да я добавяте и към салатите. Царевицата съдържа лутеин и зеаксантин, които предпазват от поява на катаракта и макулна дегенерация. Тази храна съдържа и витамини от групата В, витамините С и Е, желязо и калий.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия