Заради маските: Как да се грижите за кожата през лятото?

Ето някои съвети

2020-07-23 15:00:00
Заради маските: Как да се грижите за кожата през лятото?
Снимка: Pexels

Заради носенето на маска в горещините, кожата на лицето може да страда. Естествено, не бива да оставяме маската вкъщи. Но все повече хора се оплакват, че получават обриви и ранички от носенето на маските. Ето някои съвети как да се грижите за кожата, които дават от "Teen Vogue".

 

Мийте лицето

 

Важно е редовно да миете лицето си, когато сте вкъщи и веднага, когато се приберете. Използвайте нежни и хидратиращи почистващи лосиони 2 пъти на ден, казва Шани Дарден, основателка на "Shani Darden Skincare". Д-р Джошуа Зайхнер, дерматолог, обяснява, че търкането, което предизвикват маските, може да разруши външния слой на кожата, което води до сухота и дразнене на кожата.  Маските попиват влажност, пот и мазнина, което също води до акне. Дарден обяснява, че ако кожата ви е раздразнена, може да заложите на алое  - то я успокоява. И може да намажете кожата на лицето с него, преди да сложите маската.

 

Снимка: Pexels

 

Перете маските редовно

 

Много е важно редовно да перете маските. Трябва да имате няколко, за да може да ги сменяте редовно и да изкачате изпраните да изсъхнат. Използвайте перилен препарат, който е без парфюм, ароматизатори и без багрилни вещества. Така ще избегнете кожни алергии. Не слагайте прекалено много прах за пране. Ако сложите много, молекулите от препарата могат да се закрепят върху влакната на маската, което ще подразни кожата.

 

Снимка: Pixabay


Без грим

 

Д-р Зайхнер препоръчва да не носите грим, когато сте с маска. Кожата трябва да е добре хидратирана, когато сте с маска. Ако сте с грим, няма да ви е комфортно и това отново може да доведе до обриви. Слагайте само овлажнител.

 

Снимка: Pexels


Слагайте слънцезащитен крем

 

Шани Дарден казва, че е много важно да слагате слънцезащитен крем, преди да сложите маската и да излезете навън. Така ще се защитите от вредните UV лъчи и няма опасност да изгорите на маска. Заложете на крем с цинков оксид.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия