4 причини да пиете сироп от малини

Вижте кои са те

2020-07-13 15:00:00
4 причини да пиете сироп от малини
Снимка: Pixabay

Малините са любим и много полезен летен плод. Може да хапвате шепа малини за десерт, за следобедна закуска, както и да ги комбинирате с килено мляко или да си направите сироп от тях. Сиропът от малини е идеално питие за горещите летни дни, тъй като ви разхлажда, освежава и носи редица ползи за здравето. Ето кои са те, според "Health".

 

Пълен е с витамини

 

Малините са хранителни и пълни с полезни съставки. Една купичка от тях осигурява над 50% от минималната дневна доза витамин С, която трябва да приемете. Ако често пиете сироп от малини, това ще повиши имунитета ви и ще направи кожата ви по-здрава, защото витамин С стимулира производството на колаген. В малините има още манган и витамин К, които са полезни за здравето на костите. В по-малки количества тези плодове съдържат и витамини от групата В, магнезий, мед, желязо и калий.

 


Съдържа антиоксиданти

 

Тези плодове са пълни с антиоксиданти. Анитоксидантите намаляват риска от развитие на сърдечни болести, рак, диабет и от затлъстяване. Антиоксидантите в малиновия сироп намаляват възпаленията и заглаждат малките бръчки - правят кожата да изглежда по-млада.

 

Снимка: Pixabay

 

Богат е на фибри

 

Малка купичка фибри съдържа 8 грама фибри - 1/3 от препоръчителния дневен прием. Което значи, че ако изпиете повече сок, дори може да поемете половината от нужните ви за деня фибри. Фибрите са диетични, а в същото време, благодарение на тях, се чувствате сити и не ядете често. Те са полезни за храносмилателната система, стомаха и се смята, че могат да подобрят настроението.

 

Подобрява паметта

 

Малините помагат да се преборите с оксидативния стрес. Сред болестите, предизвикани от него, са болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон. Малините съдържат флавоноиди, които подпомагат координацията, паметта и повдигат настроението. Тези плодове са полезни за мозъка, тъй като почистват токсичните протеини, свързани с отслабването на паметта и намаляване на умствените способности.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия