8 бързи трика, с които да победите умората

Вижте кои са те

2020-08-26 15:00:00
8 бързи трика, с които да победите умората
Снимка: Pexels

Много хора признават, че рязко губят енергия в средата на деня, най-често след обяда. Тогава те са демотивирани, изморени и не могат да се справят с ежедневните си задъжения. Ето няколко трика, с които може бързо да си възвърнете енергията и силите, ако и на вас това се случва често.

 


1. Протягайте се

 

Ако цял ден стоите на лаптоп или компютър, ставайте и се раздвижвайте по-често, не само веднъж на ден. Протягайте се, направете няколко леки упражнения и така ще имате енергия отново. Оставете за малко работата и ученето, за да не ви заболи главата.

 

2. Пийте вода

 

Може да сте уморени, защото сте дехидратирани. Много хора не пият достатъчно вода и бъркат жаждата с глад. Организмът не може да функционира добре без нужното количество вода.

 

Снимка: Pexels

 

3. Яжте нещо полезно

 

Когато са изморени и демотивирани, много хора хапват джънк фууд. Това още повече ще ви приспи. Хапнете нещо малко, което ще ви даде енергия - плод, плодово мляко, няколко парченца тъмен шоколад, енергийно барче, шепа ядки. От плодовете - банан или ябълка.

 

4. Излезте навън

 

Ако имате възможност, излезте навън за малко. Обиколете около офиса или квартала, дори да нямате работа. Ако стоите затворени по цял ден, енергията ви спада. Най-добре е, ако отидете на разходка в близкия парк - природата ще ви накара да се почувствате заредени и свежи.

 

Снимка: Pexels

 

5. Танцувайте

 

Ако не ви се правят упражнения, просто си пуснете 2-3 любими парчета и потанцувайте вкъщи. Танците се свързват с приятни емоции и подобряват настроението. Доказано е, че намаляват стреса.

 


6. Дремнете

 

Може през нощта да не сте спали добре или да сте спали прекалено малко. Ако очите ви се затварят и сте вкъщи, дайте си кратка почивка и дремнете, дори да е само за 20-30 минути. Така може да си починете и отново да се заредите с енергия.

 

7. Помиришете мента или канела

 

За да подобрите концентрацията си и да победите умората, помиришете мента или канела. Доказано е, че тези аромати успокояват и дават енергия.

 

Снимка: Pexels


8. Вземете си студен душ

 

Ако трябва бързо да се събудите и да се стегнете, защото имате много неща за вършене - вземете си кратък студен душ. Студената вода определено ще ви събуди, защото това ще е шок за организма. Тялото ви ще произведе ендорфини и настроението ви ще се подобри.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия