Антивъзпалителни храни и напитки

Ето какво да консумирате

2020-04-15 15:00:00
Антивъзпалителни храни и напитки
Снимка: Pixabay

Храните с антивъзпалителни свойства са полезни за организма. Те помагат за намаляване на възпаленията, затова е важно да ги включите в дневното си меню. Вижте кои са те.

 


Сладки картофи

 

Полезен зеленчук, който е пълен с витамини, като витамин В6 и витамин С. Така картофите намалят възпаленията и успокояват болката в мускулите. Те ви засищат и влияят добре на нервната система.

 

Снимка: Pexels

 

Зелен чай

 

Известен е с това, че е богат на антиоксиданти, които борят вирусите. Антиоксидантите спират възпаленията, като помагат на ставите да създадат колаген Зеленият чай е чудесна напитка и за отслабване - помага за изгарянето на калории.

 

Снимка: Pexels

 

Джинджифил

 

Вълшебна подправка, която намалява възпаленията в организма и се бори с болките в ставите. Джинджифилът помага и на имунната система и ви пази от настинки и вируси.

 

Снимка: Pexels

 

Боровинки

 

Задължително трябва да включвате плодове в менюто си. Боровинките намаяват възпаленията в организма, тъй като съдържат антиоксиданти. Богати са на витамини и минерали и не съдържат много калории. Полезни са за мозъка.

 

Снимка: Pexels


Зелени зеленчуци

 

Зелените зеленчуци са голям хит в последните години. Кейлът и броколите, например, спират възпаленията, защото съдържат антиоксиданти. Те са богати и на протеин, което значи, че ви засищат. Нискокалорични са и са идеални за диета.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия