Горещите душове водят до акне и сърбежи

Ето какво казват експерти

2020-04-10 13:30:00
Горещите душове водят до акне и сърбежи
Снимка: Pexels

Потребителка на "Reddit" се опака, че кожата по гърба ѝ винаги е била много суха и е изпитвала сърбеж. Тя смята, че това е резултат от горещите душове, които често си е взимала. Тя е внимавала да не мие лицето си с гореща вода, но е била пристрастена към взимането на голещ душ.

 

После е започнала да се къпе с вода с по-ниска температура и твърди, че лицето ѝ се е изчистило и вече няма акне. Кожата на гърба ѝ също била излекувана.

 

"Моята кожа буквално ми крещеше да не я сварявам", посочва тя.

 

Линда Блахър от "SkinCeuticals" казва пред британското издание на "Cosmopolitan", че горещата вода наистина дразни кожата.

 

"Горещата вода увеличава микроциркулацията в кожата и активира нашите мастни жлези, което довежда до отворени пори и допълнително производство на себум", обяснява тя.

 

А допълнителното произвеждане на себум води до петна по кожата. И други фактори вредят на кожата - стрес, хормони, неправилно хранене, но горещите душове също влияят зле.

 

Това не е единствената причина да не пускате прекалено топла вода, когато се къпете.

 

"Ако кожата ви е чувствителна, това може да доведе до дехидратация и възпаления. Дерматолозите препоръчват, температурата на водата да е 41 градуса по Целзий. Важно е да наблюдавате дали кожата става зачервена, това може да е знак, че температурата е твърде висока", коментира специалистът.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия