4 калорични храни, които може да направите по-полезни

Ето как

2020-04-03 16:30:00
4 калорични храни, които може да направите по-полезни
Снимка: Pexels

Сега стоим повече вкъщи, заради пандемията от коронавирус. И имаме възможност да пробваме нови хобита, както и да се развихрим в кухнята. Времето е идеално да изпробвате нови рецепти и да се научите да готвите повече неща. Но, за да не качите прекалено много килограми, докато стоите в дома, може да разнообразите някои вкусни ястия и да ги направите по-полезни. Ето някои идеи на британския "Cosmopolitan".

 


Кюфтета

 

Кюфтетата са иделани за обяд и вечеря. Месото ви дава енергия, а и ако направите повече кюфтета, ще имате храна за няколко дни. Но може да разнообразите рецептата. Сменете 1/3 от месото с овесени ядки и така ще получите по-здравословно ястие. Като ядете по-малко месо, ще намалите наситените мазнини и ще поемате повече фибри, ако заложите на овесени ядки.

 

Снимка: Pixabay


Лазаня

 

Перфектна храна за вечеря и идеална за хапване пред телевизора. Но може да замените повечето лазанени кори с резени праз. Празът е много полезен, пълен с витамин А и ястието ще е с по-малко калории.

 

Снимка: Pixabay


Песто

 

Сигурно обичате да си правите смес от песто и италианска паста. Но може да намалите количеството песто и паста и да сложите в сместа повече кейл. Кейлът е богат на витамин С, който се грижи за имунитета ви.

 

Снимка: Pixabay


Бургер

 

Вкусна храна, която се приготвя много бързо. Ако ви липсват веригите за бързо хранене, сигурно често си купувате питки за бургер и ги пълните с месо, картофки, домати, краставици, зеле. Експертите съветват да не слагате много картофи и да замените месото с риба тон. Тази риба е богата на омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. А и ви зарежда с много протеин и ви държи сити.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия