4 напитки за имунитет

Вижте какво да пиете

2020-05-04 16:30:00
4 напитки за имунитет
Снимка: Pixabay

Заради пандемията от коронавирус,  падналите температури навън и пролетната умора, сега трябва да засилим имунната система, за да имаме повече енергия и да не сме изморени и болни. Освен с храни, богати на витамини и минерали, може да го направите и с някои напитки. Ето кои са те.

 


Сок от портокал

 

Чудесен за имунната система! Портокаловият сок е богат на витамин С и подсилва организма ви, помага му да се бори с вирусите. Витаминът влияе добре и на кожата и подпомага усвояването на желязо - елемент, който прави клетките ви здрави.

 

Снимка: Pixabay

 


Доматен сок

 

И доматеният сок е източник на важния за имунитета витамин С. Той е пълен с антиоксиданти и може да си го направите лесно в домашни условия. Доматите са богати на фолиева киселина, която намалява риска от инфекции. Залагайте на пресни и узрели домати.

 

Снимка: Pixabay

 


Сок от моркови

 

Знаете, че трябва да поемате много плодове и зеленчуци, но ще е още по-лесно, ако пиете някои от тях като сок. Сокът от моркови е богат на бета-каротин - антиоксидант, който в организма се превръща във витамин А. Антиоксидантите се борят със свободните радикали в организма, които увреждат клетките. Те подобряват и имунната функция.

 

Снимка: Pixabay


Смути от ябълка и спанак

 

Спанакът е храна, пълна с антиоксиданти и витамин С, което значи, че помпа имунитета ви и се бори с инфекциите. Ябълките пък са пълни с витамини и минерали - витамини А и С, фолиева киселина, калций, калий, фосфор. А смутито от ябълка и спанак става много вкусно и е витаминозна бомба!

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
juliagomez2244
преди 3 години

Много интересна рецептата за сока със спанак и зелена ябълка, представям си, че трябва да е вкусна, представям си я с някакви палачинки от камбур и овесени ядки, трябва да е бомба!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия