5 причини да пиете червено вино вечер

Ето кои са те

2021-02-12 16:30:00
5 причини да пиете червено вино вечер
Снимка: Pexels

Червеното вино е предпочитано за студените зимни вечери, както и за романтичните срещи през месеца на любовта и виното - февруари. То е много полезна напитка и може да отпразнувате с него Трифон Зарезан. Сега трябва да стоим повече време вкъщи и червеното вино ще е идеално допълнение към вечерята. Вижте защо да го консумирате.

 


1. Добро е за сърцето

 

То е пълно с флаваноиди - антиоксиданти, които намаляват риска от развитие на сърдечни болести. Това е така, защото те снижават нивата на лошия холестерол и стимулират произвеждането на добър холестерол. Чрез червеното вино се грижите за сърцето.

 


2. Намалява риска от депресия

 

Редовното консумиране на твърд алкохол е свързано с развитие на психически и физически проблеми. Но пиенето на умерено количество червено вино вечер има обратния ефект. Проучване сред 5 500 възрастни показва, че за тези от тях, които са пили между 2 и 7 чаши червено вино на седмица, е било по-малко вероятно да страдат от депресия, в сравнение с тези, които пиели по-малко количество или по-голямо.

 

Снимка: Pexels


3. Грижи се за стомаха

 

Изследване показва, че пиенето на червено вино повишава нивата на добрите бактерии, което помага за по-доброто храносмилане, регулира имунната функция и произвежда витамин К. Полифенолите в червеното вино се грижат за стомаха.

 


4. Помага за отслабване

 

Една съставка в това вино - пицеатанолът, има ефект върху мазнините в организма. Пицеатанолът блокира процеса, който позволява създаването на мастни клетки. Това ни помага да сме във форма.

 

Снимка: Pexels


5. Подобрява паметта

 

Полифенолите, които освен в червеното вино, се съдържат в чайовете, ядките, горските плодове и какаото, забавят нарушаването на когнитивните функции и развитието на деменция. Виното има добър ефект върху част от мозъка, която е свързана с паметта, ученето и настроението.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия