3 начина да се справите с глада за сладко

Вижте какво да правите

2020-03-16 16:30:00
3 начина да се справите с глада за сладко
Снимка: Pixabay

Много хора често усещат голям апетит за сладко. Те копнеят да хапнат някакъв сладкиш и смятат, че само това може да им оправи настроението и да ги зареди с енергия. Естествено, може да си позволяваме сладко от време на време, но е хубаво да го ограничаваме, ако искаме да свалим килограми и да не ядем десерти вечер и нощем. Ето няколко начина да се справите с глада за сладко, според "Healthline".

 


1. Хапнете друго ястие, което ще ви засити

 

Ако много ви се яде нещо сладко, може просто да сте доста гладни и затова да усещате такъв апетит. Но не е задължително да хапнете сладкиш. Направете си обилно здравословно ястие, което ще ви засити. Явно организмът ви има нужда от повече енергия, така че заложете на свежа и вкусна храна. Най-добре е да заложите на храни, богати на протеин - месо, яйца, риба - те засищат и са полезни. Така апетитът за сладко ще отмине. Направете си и вкусни салати.

 

Снимка: Pexels


2. Вземете си горещ душ

 

Установено е, че при някои хора, които са изпитвали огромен глад за сладко, горещият душ е помогнал. Къпането с много топла вода е облекчило апетита им. Естествено, водата не трябва да е прекалено гореща и да изгори кожата, но трябва да е доста топла. Когато тя премине по гърба и раменете,  ще ви загрее. Останете под душа 5-10 минути. И когато излезете от банята, ще се чувствате по-спокойни, все едно сте били на сауна. Най-вероятно гладът ще е изчезнал.

 

Снимка: Pexels


3. Разходете се навън

 

Излезте навън, направете разходка, но с бързо темпо. Колкото по-пъргави сте, толкова по-добре. Може и да потичате, ако имате сили. По този начин се разсейвате и спирате да мислите за десертите. А и упражненията увеличават нивата на ендорфини в кръвта. Те са хормон на щастието и влияят добре на мозъка. Така ще се почувствате по-добре, ще се заредите с енергия и апетитът ще си отиде. Може да направите няколко клека, подскачания, коремни преси и т.н., ако нямате възможност да излезете навън.

 

Снимка: Pexels

 

4 храни, които може да ядете преди лягане

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия