Фаст фууд по време на диета? Може - ето как!

Вижте съветите на диетолог

2020-02-17 16:30:00
Фаст фууд по време на диета? Може - ето как!
Снимка: Pixabay

Ясно е, че когато сте на диета не е препоръчително да се яде бърза храна, както и да си поръчвате от любимите вериги ресторанти, тъй като ястията са украсени с много сосове. Но някои специалисти разбиват този мит на пух и прах. Има храни, които може да продължавате да хапвате и не е нужно да се отказвате напълно от любимите вериги и изкушения. Това твърди Тери-Анн Нънс, диетолог, пред "The Sun".

 

"Животът е прекалено кратък и всички ние заслужаваме вкусно изкушение от време на време, стига това да е част от здравословна и добре балансирана диета", казва тя. Според нея, много ресторанти предлагат и вкусни храни с ниско съдържание на калории. Ето и какво и как да хапвате.

 


Пица

 

Любима храна на мнозина и идеален вариант за петък вечер или докато релаксирате през уикенда. Много хора си позволяват да прегрешат с пица в почивните дни и това не е толкова страшно. Има заведения, които предлагат диетична пица с по-малко калории. Поръчвайте пица с тънко тесто, такава, която е хрупкава. Нека пицата е с повече зеленчуци, с риба и постно месо. Избгявайте пици с червено месо, с много сирене и кашкавал. Не слагайте тежки сосове, като майонеза и кетчуп.

 

Снимка: Pixabay


Китайско

 

Китайските ресторанти предлагат много здравословни ястия, които не са калорийни бомби. Заложете на варените ястия, на рибата и зеленчуците. В китайските заведения често готвят без олио, което значи, че има ястия с ниско съдържание на мазнини. Може да поръчвате супи, ориз, задушени зеленчуци, задушени картофи. Не хапвайте пържен ориз, маслени пилешки топчета, пържени рулца с пикантна плънка.

 

Снимка: Pixabay


Дюнери

 

Ако пийнете повече в бара в петък или събота вечер, ви хваща пиянския глад и копнеете за един мазен дюнер, преди да се приберете вкъщи. Трудно е да устоите. Може да си позволите това, но трябва да внимавате. Първо, поръчайте си възможно най-малкия размер дюнер. Помолете да ви сложат повече краставици, домати и зеле в питката, както и повече месо на грил, и съвсем малко пържени картофи. Поръчайте си дюнера без чеснов сос, майонеза или кетчуп. Ако много ви се иска да има някакъв сос - заложете на барбекю сос или чили. А ако сте решили, че искате картофи - поръчайте си най-малката порция.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия