Колко време да ходите/тичате на пътеката?

Вижте съветите на специалист

2020-02-05 16:30:00
Колко време да ходите/тичате на пътеката?
Снимка: Pexels

Кардиото е много полезно, ако опитвате за свалите килограми, а и имате много опции, ако искате да заложите на него.

 

Класически и най-популярен пример е ходенето или бягането на пътека във фитнеса. Това изглежда като лесно упражнение, но трябва да имате стратегия, за да постигнете добри резултати.

 

Тичането и бързото ходене по пътека е ефективно упражнение, което изгаря много калории и подобрява аеробния ви капацитет, съобщават от "Pop Sugar". Ето и какво трябва да знаете за тренировката.

 

Снимка: Pixabay

 


Колко време да тренирате?

 

Колко време да прекарате на пътеката зависи от това дали правите високо интензивна тренировка или ходите с умерено темпо. И двата варианта ви помагат да отслабнете, твърди треньорът Лий Вратислав.

 

Високо интензивните тренировки включват кратки серии от бързо тичане по пътеката и кратки периоди, в които се възстановявате и ходите бавно или си почивате напълно. Този вид тренировка е идеална за изгаряне на повече калории за кратък период от време. Ако заложите на това, 20 минути на пътеката ще ви стигнат.

 

Тренировките на пътека с умерено темпо трябва да продължат малко повече - 30 или 40 минути. Ако заложите на лек джонгинг, стигат ви 30 минути.  А ако вървите по-бавно на пътеката - правете го около 40 минути. Чрез тези умерени тренировки вие повишавате аеробния капацитет на организма си. А и така по-лесно ще свикнете да увеличавате темпото всеки следващ път.

 

За добри резултати: Тренирайте на празен стомах

 

Колко калории горим на ден?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия