Плосък корем без спорт? Възможно е

Ето няколко трика, с които да стопите коремчето

2019-12-20 16:30:00
Плосък корем без спорт? Възможно е
Снимка: Pixabay

Премахването на коремните мазнини не е лесна задача, особено за тези, които не могат да спазват строги диети по здравословни причини или нямат шанс да спортуват много. Но за стопяването на коремчето могат да помогнат и някои по-обикновени дейности, както и ограничаването от не толкова необходими храни и напитки. Ето някои съвети, които да следвате.

 


Пийте кафе

 

Доказано е, че кафето помага за отслабване. Проучване на Университета на Нотингам показва, че кафето активизира кафявата мастна тъкан, която изгаря захарта и мазнините и така произвежда телесна топлина. Затова е хубаво сутринта ви да започва с кафе. Просто залагайте на чисто кафе, а не такова със захар и сметани.

 

Снимка: Pixabay


Спете достатъчно

 

Установено е, че липсата на сън води до трупане на килограми и разширяване на корема. Когато не спим достатъчно, нивата на стресовия хормон кортизол се покачват. Така организмът започва да пази енергия и да трупа мазнините, вместо да ги изгаря. Спете по 8 часа нощем, съветват специалисти.

 


Душ за релакс

 

Не влизайте в банята само по задължение. Опитвайте поне веднъж седмично да отделяте време за по-дълго къпане, за да се отпуснете и да си починете. Най-добре е да се насладите на вана с етерични масла, за да свалите напрежението и да релаксирате. Ако сте прекалено стресирани и изморени, нивата на кортизола отново скачат.

 

Снимка: Pixabay


Яжте тъмен шоколад

 

За някои хора да откажат сладкото е истински ад. Ако и за вас е така, не го правете и не стресирайте излишно организма си. Просто заменете тортите, кексчетата, вафлите и т.н. с черен шоколад. Той подобрява настроението и е по-нискокалоричен. Съдържа мононенаситени мазнини, които стимулират метаболизма ви и така изгаряте повече калории. А и ще имате повече енергия и може да се движите повече.

 


Обърнете внимание на стойката

 

Неправилната стойка също може да накара корема да изглежда по-голям. Ако стоите много на бюро и постоянно сте пред компютър, опитвайте да стягате коремчето си, да стоите изправени, а не да залягате на стола. Рамената трябва да се държат изправени. Ставайте за няколкоминутни разходки често.

 

Снимка: Pixabay


Пийте вода с лимон

 

За ползите от водата с лимон се говори много в последните години. Изградете си навик да пиете такава вода веднага след като се събудите - преди кафето и закуската. Тя действа добре на стомаха и се бори с възпаленията.

 


Зарежете дъвките

 

Ако често дъвчете дъвки, вие поемате много повече въздух, което пък води до подуване на корема. А и като дъвчете, организмът си мисли, че всъщност скоро ще започнете да ядете и подготвя стомаха за храната. Така се появява стомашна киселина, а няма каква храна да се преработи - това също води до подуване.

 

Снимка: Pexels


Яжте бавно

 

Много е важно да се храните бавно, да сдъвквате храната добре и да не бързате. така вие се фокусирате над храната, усещате по-хубаво вкуса ѝ, усещате кога вече сте се заситили и спирате да ядете. Трябва да се наслаждавате на храната, а не да бързате да я изядете.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия