6 трика за отслабване

Вижте кои са те

2019-10-04 16:30:00
6 трика за отслабване
Снимка: Pixabay

Пътят към отслабването е труден и дълъг. Всеки знае, че трябва да хапва по-здравословни храни, да намали калориите, да се движи повече и да тренира. Но ето и още няколко съвета как да се преборите с излишните килограми.

 


1. Използвайте подправки

 

Добавянето на подправки и билки към ястията, може да намали калориите, които приемате. Подправките правят храните по-вкусни и пикантни и така по-бързо се засищате. Тоест, едва ли ще си сипете още една порция или ще хапнете нещо друго след основното ядене. А и лютите храни и подправки стимулират организма да гори повече калории. Лютите чушки, черният пипер, джинджифилът, канелата са много ефективни.

 

Снимка: Pexels

 

2. Оставете сосовете

 

От друга страна, трябва да ограничите приема на сосове. Кетчупът, майонезата, горчицата, чесновият сос, барбекю сосът и т.н. съдържат доста калории. Ако слагате много сос, може самият той да е по-калоричен от основното ви ястие. Една лъжица майонеза съдържат 108 калории, например.

 

Снимка: Pexels

 


3. Дъвчете бавно

 

Ако ядете по-бавно и дъвчете храната повече време, най-вероятно ще поемете по-малко калории, защото по-бързо ще се заситите. Така вкусвате по-добре храната и ѝ се наслаждавате.

 

Снимка: Pexels

 


4. Обърнете внимание на напитките

 

Много хора си мислят, че се напълнява основно от ядене, но някои питиета също са доста калорични. Алкохолът, плодовите сокове, кафетата, латетата, млечните шейкове, газираните напитки - те са истински калорийни бомби. Пийте повече чай и вода.

 

Снимка: Pexels

 


5. Спете повече

 

Да си набавяте достатъчно количество сън, влияе добре и на килограмите. Хората, които не си доспиват, обикновено имат повече апетит и хапват по-калорични храни, защото им липсва енергия. Трябва да спите поне 8 часа на денонощие.

 

Снимка: Pexels

 


6. Не яжте пред ТВ/компютър

 

Ако хапвате, докато гледате любим сериал или шоу, много е вероятно да приемете повече калории и да продължите да ядете, дори когато вече не сте гладни. Разсейвате се и не усещате, че сте сити. Трябва да се фокусирате над храненето, ако искате да отслабнете.

 

Снимка: Pixabay

 

Ядките борят напълняването

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия