Храни, които подуват корема

Вижте кои са те

2019-09-05 16:30:00
Храни, които подуват корема
Снимка: Pexels

Подуването на корема е дразнещо и неприятно, но се случва често. Ако това ви се случва редовно, без да се дължи на някакъв вид болест, може би трябва да промените хранителния си режим, съветват специалисти. Има някои храни, които ви карат да се подувате. Ето кои са те, според материал на "Pop Sugar".

 


Млечни продукти

 

Някои хора са алергични към млечните продукти. Но дори да не сте, лактозата, която те съдържат може да причини подуване на стомаха. Хората, които са чувствителни към лактоза и казеин (протеин, който влиза в съдържанието на млякото), се подуват след консумация на млечни продукти.

 

Снимка: Pexels


Соя

 

Соята е бобово растение, което може да ферментира по време на храносмилането в стомаха ви. Това предизвиква газове и причинява подуване. 

 

Снимка: Pexels

 

Снакс

 

Прекалено солените храни, като чипс и снакс, също не влияят добре на корема. Заради тях вие задържате вода, което ви прави подпухнали и подути.

 

Снимка: Pexels


Боб

 

В боба се съдържат прекалено много фибри и вид въглехидрати, които се наричат галакто-олигозахариди. Те често причиняват подуване на корема и газове.

 

Снимка: Pexels


Някои плодове

 

Мангото, смокините, динята, ябълките, крушите и къпините са с високо съдържание на фруктоза, която също може да направи корема подут. Затова яжте повече грозде, портокали, ананаси, малини, ягоди, кивита и боровинки.

 

Снимка: Pexels

 

Някои зеленчуци

 

Зеленчуците са много полезни и трябва да ги включвате в хранителния си режим, но някои от тях също причиняват подуване - аспержи, карфиоли, чесън, праз, гъби, лук и грах.

 

Снимка: Pexels

 

4 напитки, които премахват коремните мазнини

 

4 храни за здрави нокти

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
titia
преди 4 години

i az sum zabeliazala i mle4nite i zelen4uci niakoi ,.....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия