Проучване: Кафето помага за отслабване

Вижте какво показват резултати

2019-06-27 16:30:00
Проучване: Кафето помага за отслабване
Снимка: Pexels

Кафето сутрин може не само да ви разсъни, но и да ви помогне да отслабнете, според ново проучване. Пиенето на чаша кафе може да стимулира кафявата мастна тъкан, която гори калории, за да поддържа температурата на тялото, да го загрява, съобщават от "The Sun".

 

Професор Майкъл Симондс от Университета на Нотингам казва, че тяхното проучване е първото, което доказва как кафето може да повлияе на кафявата мастна тъкан.

 

"Кафявата мастна тъкан произвежда топлина като изгаря захар и мазнини, често - в отговор на студа навън. Ако нейната активност се повиши, контролът на кръвната захар се регулира, подобряват се нивата на кръвните липиди и повечето калории, които се горят, помагат за отслабване", обяснява той.

 

Лекарят дори смята, че това може да помогне в борбата с диабета и затлъстяването.

 


Снимка: Pexels

 

Учените от университета са използвали стволови клетки, за да тестват дали наистина кофеинът стимулира действието на кафявата мастна тъкан. Ползвали са и термовизионни технологии.

 

Въпросната тъкан се намира около врата на човек, а изследването установява, че кафето наистина прави кафявата мастна тъкан по-гореща и съответно така тя стимулира горенето на калории.

 

5 храни и напитки, които ви пречат да отслабнете

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия