Как да се предпазите от комари през лятото?

Вижте как

2019-06-28 12:00:00
Как да се предпазите от комари през лятото?
Снимка: Pexels

Лятото е любим сезон на много тийнейджъри - тогава са в дълга ваканция, отдават се на приключения, ходят на море или планина, правят си пикници в парка и край реката, ходят на музикални фестивали. Но всички тези неща са съпроводени от нещо неприятно - има опасност от ухапване от комари. Тези досадни насекоми са много активни през летните вечери. Ето и няколко съвета как да се предпазите от тях.

 


1. Носете спрей за комари

 

Ако ще си правите барбекю, ще сте на пикник край реката или просто ще ходите на поход, задължително носете с вас спрей против комари. Ако не го купите от аптеката, може да си го направите и сами, трябва ви само шише, лавандулово масло и дестилирана вода. Лавандуловото масло има специфичен аромат, който помага за отблъскване на комарите и мравките. Носете такъв спрей и на концерти на открито.

 


2. Гривна против комари

 

Гривните не са само сладки аксесоари. Те също могат да ви предпазят от ухапване. Някои специализирани магазини или аптеки продават и гривни, които са изработени от такива проудкти, които отблъскват комарите, например масло от лимонена трева(цитронела).

 

Снимка: Pexels


3. Фенери

 

Ако планувате да прекарате нощ на палатка край язовира или в планината, може да вземете със себе си и фенери за къмпинг. Пълнителят, която се поставя във фенера, гони насекомите.

 


4. Носете дълги ръкави и дълги панталони

 

Ясно е, че ако е много горещо през деня не може да сте облечени с блузи с дълги ръкави и дълги панталони или дънки. Но поне през нощта, когато в природата захладнее, сложете суичер и дълги панталони.

 


5. Заложете на бели дрехи

 

Най-добре е да отивате на пикник, фестивал или поход с бели дрехи или поне с дрехи в по-светли цветове. Ярките и тъмни цветове привличат комарите и други насекоми.

 

Снимка: Pexels

 

4 храни, които борят пролетните алергии

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия