Усмивката прави тренировката по-успешна

Ето какво показва изследване

2019-02-05 13:30:00
Усмивката прави тренировката по-успешна
Снимка: Pexels

Чували сме какви ли не съвети и хитринки за по-успешна тренировка и съответно - по-бързо изгаряне на калории. Британски учени обаче смятат, че има един много прост трик, който може да направи тренировката по-добра - усмивката.

 

Отдавна се знае, че ако се усмихнеш, успяваш да "измамиш" мозъка, че си в добро настроение, дори когато си тъжен, и така да стимулираш отделянето на хормоните допамин и серотин, познати като хормони на щастието.

 

Британско изследване от 2017 г. показва, че ако тренирате усмихнати, това може да ви помогне да се справяте по-добре с упражненията.Изследвани са 24 души, които били разделени в няколко отбора. Едните трябвало да тичат усмихнати, другите - намръщени, трети - без да правят някаква гримаса.

 

Тези, които бягали усмихнати, били най-продуктивни. Те дори полагали по-малко усилия, а пак показали по-добри резултати от групата на намръщените.

 

Ноел Брик, водеща фигура в проучването, казал пред "New York Times", че усмихването вероятно води до цялостно отпускане на мускулите, което пък води до по-добро представяне по-време на тренировка.

 

4 мита за отслабването

 

Адриана Лима отслабва със скейтборд

 

3 ползи за психиката от скалното/стенното катерене

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия