Папаята топи коремчето

Ето ползите от този плод

2018-12-21 15:00:00
Папаята топи коремчето
Снимка: Pixabay

По празниците хората качват излишни килца, заради богатите трапези и многото коледни изкушения. А и навън е студено и не е подходящо за дълги разходки. Ако сте от хората, които не обичат да прекарват време във фитнеса или не могат да тренират, поради здравословни причини, поне може да заложите на храни, които горят мазнините, за да си върнете добрата форма.

 

Професор по хранене: Трябва да се ядат само по 6 пържени картофа!

 

Ясно е, че плодовете са много полезни и подходящи за диета. От Daily Star предлагат да заложите на папаята, която често е определяна като суперхрана. Екзотичният плод е пълен с витамините С и Е и други антиоксиданти. Изследванията показват, че папаята помага за оформяне на плоско коремче.

 

За хубава кожа и фигура: Зелева салата!

 

Проучване, публикувано в NCBI, е установило, че редовното хапване на този плод предпазва от подуване на корема. Най-вероятно е така, защото папаята съдържа ензим, наречен папаин, който подпомага храносмилането. Колкото по-бързо работи храносмилателната система, толкова по-бърз е и метаболизмът. Това помага на организма да изгаря повече мазнини.

 

4 мита за отслабването

Затова е хубаво да включите жълтия плод в менюто си. 100 грама папая съдържа само 43 килокалории. Може да си правите плодови салата от папая, както и смути, което действа освежаващо сутрин.

 

Лекува ли пилешката супа настинката?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия