Лекува ли пилешката супа настинката?

Ето какво смятат специалисти

2018-12-18 15:00:00
Лекува ли пилешката супа настинката?
Снимка: Pixabay

От малки ни учат, че пилешката супа е едно от най-добрите домашни лекарства за настинка. Тя е топла, вкусна, успокоява гърлото и т.н. Но дали наистина лекува? Ето и какво отговаря Линда Куда, американски диеотолог в Copeman Healthcare Centre пред "Elite Daily". 

 

Тя обяснява, че действително има някаква магия в това ястие. "Няколко проучвания доказват, че тази стара рецепта за настинки помага да се отпуши носа", разказва тя.

 

За да нямате махмурлук: Яжте тези 4 храни!
 

Но Кейт Бренан, диетолог, практикуващ в Боливия смята, че когато се чувствате зле и сте болни е добре да ядете това, което в момента ви се иска да хапнете, и така ще се почувствате по-добре. "Когато сме болни, често нямаме апетит. Това ни прави още по-болни, защото калориите са енергия, а ние не поемаме такива. Повече енергия означава, че организмът ще може да извършва ежедневните си дейности и енергията ще ни помогне да преборим настинката", обяснява тя.

 

Здравословно ястие за зимата: Гъби
 

Важното е просто да не спирате да се храните нормално, когато сте болни, независимо дали ще е със супа или с нещо друго, смятат специалистите.

 

Костният бульон е вечна класика. "Той съдържа петте най-важни електролита - калций, магнезий, натрий, фосфор и калий. Съдържа и глюкозамин, пролин, глицин, аргинин", каза Елизабет Тратнер,  специалист по акупунктура. Всички тези неща помагат на организма да пребори инфекцията.

 

За хубава кожа и фигура: Зелева салата!

 

Чесънът и лукът също помагат при настинка и може да се сложат в супата. 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия