Колко минути на ден да ходите пеша за отслабване?

Ето отговорът на треньор от САЩ

2019-06-10 15:00:00
Колко минути на ден да ходите пеша за отслабване?
Снимка: Pexels

Ако тепърва започвате да тренирате или по здравословни причини не може да се захванете с прекалено тежки и интезивни упражнения, значи сигурно разчитате доста на ходенето пеша. То е чудесен вариант за поддържане на форма.

 

Анна Виктория, американски треньор и разработчик на приложението Body Love казва пред Pop Sugar, че е най-добре да вървите по 30 минути три пъти в седмицата, за да видите някакъв прогрес.

 

"LISS кардиото, което е кардио с по-ниска интензивност, но за по-дълъг период от време, подпомага отслабването и е перфектно за начало", казва тя.

 

Треньорката съветва да опитвате да говорите, докато ходите, за да сте сигурни, че вървите с правилно темпо. Ако вървите прекалено бързо, че чак не можете да поддържате разговор, значи правите интензивно кардио, което е между 3,8 и 4 мили в час.

 

Когато свикнете с честото ходене пеша, може да започнете да вдигате темпото, но е хубаво да правите кратки почивки. Или да вървите 30 минути по-бавно, после да тичате за минута, например.

 

Анна Виктория казва, че все пак не може да разчитате само на разходките, за да видите резултати, особено ако се храните с бърза кухня. Добре е да намалите сладкото и да хапвате повече храни, богати на чист протеин, добри въглехидрати и полезни мазнини.

 

4 мита за отслабването

 

Най-много калории се горят в късния следобед

 

10 начина да забързате метаболизма

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия