За хубава кожа и фигура: Зелева салата!

Ето какви са ползите от зеленчука

2018-11-20 15:00:00
За хубава кожа и фигура: Зелева салата!
Снимка: Pexels

През студените месеци заменяме доматите и краставиците с друга салата - от зеле и моркови. И тя е не по-малко полезна за организма. Зелката е чудесен източник на витамини - А, B1, B2, B6, E, C, K, както и минерали - калций, желязо, йод, калий, фосфор, сяра и фолиева киселина. Този зелен зеленчук е прекрасен избор и за диети. Вижте ползите от редовното хапване на зелева салата.

 


Помага в борбата с килограмите

 

Като другите кръстоцветни зеленчуци, зелето е богато на антиоксиданти, фибри и витамини. И съдържа доста малко калории. Ако изядете цяла зелка, със сигурност тя ще ви засити, а няма да сте погълнали много калории. Можете да пиете и ферментирал сок от зеле, който подобрява храносмилането и метаболизма.

 


Детоксикира

 

Зелката е богата на витамин С и сяра, а те премахват токсините - свободните радикали и пикочната киселина от организма. Зелевият сок пък съдържа Индол-3-карбинол, който пречиства черния дроб.

 


За хубава кожа

 

И зеленото, и червеното зеле са пълни със силиций и сяра, познати като "минерали на красотата". Има голямо съдържание на сяра в косата, ноктите, кожата и ставите. Колагенът в съединителната тъкан също е наситен със серни съединения. А колагенът придава еластичност на кожата. Сярата помага и в борбата с акне и екзема. Витамините С и К, както и антиоксидантите, пазят кожата от вредите, които нанасят свободните радикали.  

 

Яжте бели картофи за отслабване!

 

Грижа за кожата през зимата: 4 ценни съвета

 

5 храни за здрави зъби

 

Най-много калории се горят в късния следобед

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия