4 мита за отслабването

Вижте на кое да не вярвате сляпо

2018-11-27 15:00:00
4 мита за отслабването
Снимка: Pexels

Ако искате да свалите няколко килограма, най-вероятно попадате на изключително много противоречива информация. Съветите за отслабване са безброй, но някои неща, които често се казват, са само митове и не помагат за оформянето на хубава фигура. Ето и най-популярните заблуди, според Daily Mail.

 


1. Сексът се брои за упражнение

 

От секса има много ползи за здравето, но отслабването не е една от тях. Често се твърди, че едно страстно преживяване в леглото изгаря същите калории, които изгаря и вървене 1,5 км. пеша. Но, не е вярно, и разходката, особено с бърз ход, ще изгори повече калории. Изследаване, публикувано в PLOS ONE, показва, че секс, който трае 25 минути, помага на мъжете да изгорят едва 100 калории, а на жените - само 69 калории. Ако сексуалният акт е по-кратък, например 6 минути, мъжете изгарят само около 20-25 калории, сочат изследванията. Не само, че това не може да замени пълноценна тренировка, а дори по-леки занимания, като разходки, са по-големи помощници в борбата с килограмите.

 

Кели Кларксън: Мразя да тренирам!

 

 

2. Малки промени в хранителния режим помагат

 

Ако промените хранителния си режим, но не драстично, няма да постигнете стабилни и дълготрайни резултати, за съжаление. Ако просто хапвате по-лек обяд или се откажете от десерта, това може да ви изведе на правилния път, но няма да е достатъчно. Разбира се, тези избори имат значение за здравето ви, но не може да очаквате да свалите много излишни килограми или да се стегнете, ако правите съвсем лека промяна в менюто си. Изисква се по-специален режим и много упражнения, за да видите наистина добри резултати.

 

10 начина да забързате метаболизма


 

3. Броенето на калории помага

 

Да следите какво ядете е добре, както и да имате представа приблизително колко калории приемате на всяко ядене. Но не трябва да сте вманиачени и да записвате всичко. От калория до калория има разлика, едни храни се усвояват по-лесно и бързо, други не. Може и да поемате повече калории, но да спортувате активно или да губите много енергия с ежедневните си занимания и така да поддържате добра форма. А може и да поемате малко калории, но въобще да не сте активни през деня и така да трупате килограми, дори с по-леки ястия.

 

Без глутен - значи и без гадже?


4. Забрана за сладко и алкохол

 

Здравословното хранене включва много плодове и зеленчуци, но не може да ядете само това. Балансираната диета включва разнообразие от качествени храни. Трябва да поемате фибри от плодовете и пресните зеленчуци, но и протеин от бобови храни, полезни мазнини от ядки, млечни продукти, риба и месо, както и добри въглехидрати. Може да си позволявате няколко парченца шоколад или чаша вино и бира, стига да не е всеки ден и да не прекалявате.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия