Душът рано сутрин подобрява мотивацията

Ето какво споделя американски професор

2018-10-18 13:30:00
Душът рано сутрин подобрява мотивацията
Снимка: Pexels

Какво правите първо, когато станете сутрин? Някои се запътват към кухнята и пускат кафемашината, други започват да приготвят закуска, трети директно отиват да си вземат душ, а има хора, които първо проветряват и си оправят леглото.

 

Ако сте от тези, които първо влизат в банята и се къпят, това разкрива определени неща за характера ви, пишат от Elite Daily. Не само, че държите на добрата хигиена и искате да се разсъните бързо, но и че опитвате да се мотивирате, за да имате ползотворен ден. Така смята Робърт Глатер, професор в болницата Lenox Hill в Ню Йорк.

 

Естествено, за някои хора просто е най-удобно да се окъпят сутрин, защото графикът им е такъв. Но професорът казва, че действително мотивацията ви може да се подобри, ако взимате душ рано и често променяте температурата на водата - от хладка към топла и обратното. Ако първо се насладите на успокояващ, топъл душ, а после на кратък, студен душ, ще започнете деня си перфектно, коментира проф. Глатер.

 

"По-хладната вода накрая помага за стимулирането на кръвообращението и засилването на имунитета", посочва той. Хората, които се къпят рано сутрин и често се мият с хладка вода са и по-спокойни, ако им предстои напрегнат ден. Това е начин за отпускане и релаксация.

 

Те имат повече сили да свършат много неща през деня и са надъхани, защото са се събудили и разсънили най-бързо - чрез душа. Ако първо пиете кафе, дори да си мислите, че то ви помага повече, едва ли през целия ден сте толкова енергични, колкото хората, които първо си вземат душ.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pipinana
преди 5 години

ne jelaia da tulkuvam . obi4am du6 mnogo .


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия