Без глутен - значи и без гадже?

Хората, които спазват безглутенов режим, най-вероятно са необвързани, сочи ново проучване

2018-10-03 15:00:00
Без глутен - значи и без гадже?
Снимка: Pixabay

Хората, които предпочитат да поемат хранителни продукти без глутен, намират любовта по-трудно, сочи ново проучване. Това е така, защото другите мислят, че ако спазваш безглутенов режим, ти си себичен, егоисти, изискваш прекалено много и е трудно да останеш доволен.

 

44% от хората не са склонни да имат връзка с някого, който избягва протеина, показва проучването. Независимо дали някой има непоносимост към глутена или няма, да спреш приема на протеин, те прави себичен и с нереално високи изисквания. Това е установено от изследователи от Щатския университет на Западен Кънектикът.

 

По време на проучването са били разпитани 161 души и доста от тях били разколебани, когато ги попитали дали биха излизали по срещи с някого, който спазва безглутенов режим. 132 души са били накарани да си представят, че се запознават с някого онлайн и този човек не поема храни с глутен. Трябвало е да оценят колко мил би бил този човек, дали не е раздразнителен, дали не подбира прекалено много и как би изглеждал - женствено или мъжествено.

 

44% от участниците са определили такъв човек като много взискателен. 31% смятат, че този човек ще e придирчив и ще подбира много, а 14% определят феновете на безглутеновата диета като егоисти, арогантни и такива, на които е трудно да се угоди. Описват ги и като критични, оплакващи се, контролиращи и такива, които често съдят другите.

 

А 10% от участниците в изследването смятат, че ако излизат с човек, който не иска да хапва продукти с глутен, той ще ги съди, за начина, по който те се хранят.

 

Само 6% смятат, че такива хора всъщност са отзивчиви и показват разбиране. 3% от участниците пък мислят, че почитателите на храненето без глутен са щастливи, енергични и дисциплинирани. 

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия