Храни и напитки, които дразнят кожата

Вижте кои са те

2019-08-28 16:30:00
Храни и напитки, които дразнят кожата
Снимка: Pexels

Знаете поговорката: "Ти си това, което ядеш". Има много полезни храни, които трябва да хапвате, за да сте заредени с достатъчно енергия и да подсилите имунната система, но има някои, които може да навредят на кожата ви. Ето и кои са те:

 


Сол

 

Не посягайте толкова често към солниците. Лицето ви може да се подуе и да подпухне, заради задържането на водата, което се получава от приема на много солено. Образуват се и торбички под очите. Не се учудвайте, ако кожата стане по-суха.

 

Снимка: Pexels


Алкохол

 

Алкохолът дехидратира тялото, включително и кожата - която е най-големият орган. Ако пиете прекалено много и прекалено често, това лишава кожата от жизненоважни витамини. Алкохолните напитки могат да причинят и бледост, разширени пори, провисналост, бръчки, липса на еластичност.

 

Снимка: Pexels

 


Сладко

 

Приемането на захар и простите въглехидрати се свързват с появата на акне, показват много научни изследвания. Освен това кожата може да се възпали от високите нива на инсулина.

 

Снимка: Pexels


Сирене

 

Млечните продукти се получават от крави, които обикновено имат високи нива на циркулиращ прогестерон и други хормони, които в човешкия организъм се превръщат в дихидротестостерон. Той причинява падане на косата, поява на акне и т.н. Но в млечните продукти има и важни съставки - калций и витамин D, затова не трябва да ги махате от менюто си.

 

Снимка: Pexels

 

4 храни за здрави нокти

 

Моркови за сияйна кожа

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия