NNFit - От мотивация до успешен бизнес

Николай Николов разказва за това как зарази десетки хиляди с най-голямата си страст - спорта.

2018-08-08 12:00:00
NNFit - От мотивация до успешен бизнес
Снимка: Facebook

Николай Николов е едва на 18, но вече от 2 години съчетава своето хоби с бизнес, направил щастлив всеки, желаещ да извае съвършеното тяло. Проектът му NNFit стартира, когато той е на 16, а днес се радва на над 10 хиляди последователи във Фейсбук и още хиляди в Instagram и Youtube.

 


Кога започна да трeнираш активно?

 


Започнах да тренирам на 12 години. Тогава започнах да ходя на лостове, в началото просто гледах как всички се набират и много исках да мога като тях. Първите 2 години не мога да ги нарека активно трениране, но започнах да изграждам навици, които имам и до ден днешен. По-сериозно започнах да тренирам на 14 години.

 


Какво те мотивира да го направиш?

 


Истина е, че започнах да тренирам, защото бях едно слабичко момченце с дълга коса, което търпеше само подигравки. С един мой приятел решихме, че ще натрием носа на всички и ще станем нацепени батки, реално така започна всичко.

 


Как се зароди идеята да комбинираш страстта си с бизнес? 

 


Всичко започна от една просто подхвърлена идея на мой приятел преди 2 години. В началото не вярвах, че това е възможно, но ето че след 2 години труд, компанията ми е една голяма част от моя живот.

 


Трудно ли беше да развиеш идеята си? 

 


В началото беше наистина трудно, защото не се чувствах уверен. Първата година смятах, че всичко това е мираж и не отделях достатъчно време за него. Година по-късно започнах да вярвам в себе си и в уменията си и нещата започнаха да стават много по-лесно. Това, разбира се, е само психологическата страна на въпроса. Ако погледнем и финансово, нещата стават още по-натоварващи. Инвестицията в техника, постоянните пътувания от родния ми град Ботевград към София, където се снимат клиповете, защото има много повече локации и много други неща са неизменна част, но със сигурност си заслужава и това сега се доказва постоянно.

 


Имало ли е момент, в който си искал да се откажеш и защо? 

 


Имало е  доста трудни моменти, които са ме карали да се замислям дали си заслужава, но тъй като аз самият съм оптимист, винаги съм си казвал - продължаваме напред.

 


Имаш ли си модел за подражание - някой, който те вдъхновява? 

 


В началото нямах човек, на когото да искам да приличам. След като започнах да се интересувам повече и да задълбавам в тренировките, правилното хранене и здравословния начин на живот, започнах да имам идоли. 

 


Дай ни пример.

 


Един от тях е българин – неговото име е Стоян Петков. На публиката името може да не говори нищо, но за мен няма по-голям специалист на тема хранене и здравословен начин на живот и съм огромен късметлия, че го познавам лично и сме приятели. 

 


Личи си, че спорта е голямата ти страст, но имаш ли и друга?

 


Спортът наистина е моята най-голяма страст. Той не само е моя страст, но и моя живот. Също така съм любознателен и обичам да се разхождам, да се радвам на красотата на майката природа. Специално тук в България има какво да се види. Затова мога да кажа че другото ми хоби са разходките в планината.

 


В твоите среди важи ли поравилото "Education is important but big biceps are importanter"? 

 


Интересен въпрос. Специално за мен размерите на ръцете, краката, гръба и прочие, никога не са имали значение. Аз тренирам с цел здраве и по-добра визия. Чувстваш ли се добре в кожата си, ще си по-добър във всяко едно отношение.

 


Оправдани ли са клишетата за спортистите?

 


Има различни спортисти и различни клишета, не мога да ги сложа под общ знаменател...

 


Държиш ли момичето до теб също да е в добра форма и да споделяте времето във фитнеса заедно? 

 


Разбира се, че за да сме щастливи заедно трябва да имаме и общи интереси, но това да са конкретно в спорта, не е правило.

 


Как се виждаш след 40 години?

 


Честно казано не знам. Надявам се да съм пример за това, че годините нямат значение, не ти пречат да имаш добра визия и да водиш здравословен начин на живот.

 


Какво поддържа мотивацията ти? 

 


Основната ми мотивация е това всеки изминал ден да съм по-добра версия на себе си от предходния. Това е и мотото ми в живота.

 


Как планираш да развиеш бизнеса?

 


Надявам се един ден NNfit да не е просто име, а марка. За щастие не развивам бизнеса си сам и докато ми помагат, аз се уча и взимам най-доброто от хората около мен.

Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Kolcho
преди 5 години

Страхотна статия!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия