Най-ефективните упражнения на открито

Вижте кои са те

2019-08-22 15:00:00
Най-ефективните упражнения на открито
Снимка: Pexels

Лятото е най-подходящият сезон за тренировки на открито. Чистият въздух в парковете и горите действа добре на организма, така че възползвайте се максимално от тези възможности, преди отново да е дошло студеното време и да се затворите във фитнеса. Ето и кои са най-ефективните упражнения за тренировка на открито.

 


Преходи

 

Ако живеете на място, което е близо до планини и природни паркове, преходите през тях ще подействат доста добре на организма ви. Планинското ходене по 3-4 часа на ден може да изгори повече калории от тичането за 30-40 минути. И няма да се чувствате толкова натоварени, колкото след крос. А и ще се наслаждавате на красиви гледки.

 


Тичане на интервали

 

Разбира се, тичането е сред най-ефективните кардио тренировки. Кросове в квартала или близкия парк ще тонизират организма и ще изгорят около 600-700 калории за час. Но, ако сте начинаещи, е по-добре да не тичате толкова време, без почивка. По-добре правете интервали - 5 минути тичане, 7-8 минути бързо ходене.

 


Плуване

 

С един курщум два заека - едновременно ще се разхладите от летните горещини и ще тренирате. Плуването е сред най-полезните спортове. То заздравява мускулите, кара сърцето да работи по-бързо и да изпомпва повече кръв. Доказано е, че намалява стреса и подобрява мозъчната дейност.

 

Снимка: Pexels


Тичане по стълби

 

Професионалните спортисти много често тренират така, особено футболистите, използвайки стълбите на стадионите. Сигурно във вашия град има място на открито с доста стълби, където може да се упражнявате. Направете колкото може повече повторения на изкачване и слизане по стълбите с бърз ход, дори с леко тичане. Това упражнение помага за стягане на краката, а и при него се изпотявате доста.

 


Каране на колело

 

Пролетта и лятото са идеално време за каране на велосипед. Повечето хора не се натоварват, като го правят, особено ако карате на прав път. В същото време, това укрепва сърцето, кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението, влияе добре на седалищните мускули, както и на раменете и ръцете. А и ако сте със слушалки и сте пуснали любимата си музика, въобще няма да усетите как минава времето.

 

Снимка: Pexels


Скачане на въже

 

Припомнете си детството. Скачането на въже увеличава физическата издръжливост, укрепва сърцето и белите дробове. Може да ви натовари малко повече от велосипеда, ако скачате по няколко часа на ден, но ако го правите само за 30-40 минути, ще ви се стори наистина като детска игра.

 

За отслабване: Тренирайте в определени часове

 

Колко минути на ден да ходите пеша за отслабване?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия