Храни и напитки, които да избягвате по време на цикъл

Сладкото и алкохолът са забранени

2018-06-18 13:30:00
Храни и напитки, които да избягвате по време на цикъл
Снимка: Pexels

Кофеин

 

Едно кафе за разсънване рано сутрин е позволено. Но втора и трета чаша през деня не са добра идея. По време на цикъл момичетата се чувстват доста изтощени и си мислят, че кофеиновите напитки ще го ободрят. Но всъщност няколко чаши кафе могат да разстроят съня на дамите и те да се почувстват уморени. А в този период на месеца е много важно момичетата да спят достатътчно, дори повече от обикновено. Дори да са изтощени от кървенето, е по-добре да заложат на повече сън, а не на енергийни напитки или кафета.

 


Сладко

 

Сигурно ви се е случвало по време на цикъл да умирате за нещо сладко. Това се дължи на хормоналните промени в организма по време на цикъл. Но ако поемете големи количества захар, това ще има само краткотраен положителен ефект- за малко ще се чувствате добре, а после ще се чувствате по-изморени.

 


Солени и пържени храни

 

По време на цикъл момичетата обикновено нарушават диетите и ядат неща, от които по принцип гледат да се ограничават. Порция картофки, докато гледате любимия сериал сигурно ви звучи като страхотна идея. И това би било грешка. В този период коремът е подут, а солените и мазни храни задържат вода в организма. Ако прекалявате с тях по време на цикъл, ще се чувствате още по-подути.

 


Млечни продукти

 

При млякото ситуацията е подобна - то също подува корема. Още по-лошото е, че според някои изследвания, млечните продукти могат да изострят менструалните болки и да разстроят червата.

 


Алкохол

 

Хубаво е да сте добре хидратирани, а алкохолните напитки вършат обратното. Най-добре е да пиете много вода и фрешове. Ако ви обливат топли вълни по време на цикъл, след изпиване на чаша вино ще ви стане още по-горещо.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lilly23
преди 5 години

А как да издържим да не ядем сладко?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия