До какво води обездвижването?

2018-05-11 10:30:00
До какво води обездвижването?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Постоянно сме в автомобилите си, използваме непрестанно телефоните си и не се движим. По данни на Евробарометър 78% от българите изобщо не се движат. Това води до редица заболявания не само сред възрастните, но сред децата.

 

В борбата с обездвижването се включва първото безплатно щафетно бягане за ученици, което ще се проведе на 13 май в София.

 

Как да накараме децата да спортуват – в студиото на „Околосветско“ коментират организаторите и участниците на маратона треньорът Магдалена Христова, Христо Христов и Красимир Николов.

 

Обездвижването води до редица здравословни проблеми и все повече възрастовата граница за сериозни заболявания като диабет пада.

 

Годишно 7 милиона души се разболяват от диабет, от тях 70 000 са деца. Защо младите не спортуват и как трябва да възпитаме у тях двигателна култура?

 

„Както децата учат азбуката, така трябва да учат, че спортът е част от ежедневието им.“, коментира в предаването треньорът Магдалена Христова.

 

Защо часовете по физическо възпитание и спорт в училищата се възприемат като „свободни“ и кой трябва да накара учениците да се движат?

 

Мързелът скъсява живота ни. Затова и RUN4EU маратонът се стреми да мотивира младите да спортуват. Идеята е събитието да стане ежегодно.

 

То ще включва както бягане на различни разстояния, така и забавни и подвижни игри за децата.„Искаме да изкараме младите на площада. Да са на чист въздух, да бъдат активни.“, сподели в „Околосветско“ Христо Христов.

 

 
 

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия