6 хита в маратонките за есента

Ето кои са те

2024-10-16 16:30:00
6 хита в маратонките за есента
Снимка: iStock/Nastco

Есента вече от близо месец е тук официално и подменихме летните и отворени обувки с по-плътни и затворени такива. Маратонките са вечна класика и задължителна част от гардероба на всеки. Те са удобни, използват се в ежедневието и макар спортни, могат да стоят ефектно и стилно. Вижте кои са хитовите маратонки тази есен, според американския "Cosmopolitan".

 


С леопардов принт

 

Може да ви се струва малко странна идея, но пък в същото време не бива да сте изненадани. Още в края на лятото стана ясно, че леопардовият принт завладява есента - палтата, блузите, клиновете, шапките, маникюра, чантите, роклите, шаловете, обувките на ток. Оказва се, че и маратонките с леопардови шарки сега са много модерни. Намират се по-трудно, но с тях ще сте наистина шик, подходящи са и за официални събития.

 

Снимка: iStock/Tocarciuc Dumitru

 

Смели цветове

 

Друг вид маратонки, с които веднага ще изпъкнете. Есента традиционно се свързва с неутралните и земни тонове, но сега това не важи за обувките. Хит ще са искрящите маратонки, в цветове, които изпъкват, които са смели, веднага се забелязват, дори леко крещящи. Например - тъмножълто, охра, неоново оранжево, неоново зелено, жълто-зелено и т.н.

 

Снимка: iStock/talevr

 

Блестящи, лъскави модели

 

Още едно доказателство, че трябва да сте смели и да експериментирате. Обикновените модели маратонки не са за тази есен. Сега много модерни ще са блестящите маратонки. Може да са много лъскави, с брокат, дори с пайети. Лъскавите лилави маратонки са популярни, блестящите маратонки в златисто, кафяво, бронз, сиво и т.н. също са хит. Лъскавото синьо е добър вариант. Металическите, лъскавите и блестящи тоалети са хит от няколко години, сега това се пренася и върху спортните обувки.

 

Снимка: iStock/grinvalds

 

С талисмани

 

Още едно много интересно предложение за есента, с което веднага ще направите впечатление на всички. Забравете за скучните маратонки, които са само с кантове, с връзки или на тънки дупки. Сега ще е много модерно, ако маратонките са украсени с някакви аксесоари, талисмани. Може те да са около връзките, може да са и като отделен елемент. Например - да има верижка от перли, да има звездички, сърчица, кръгчета, да е изобразена панделка, да има нещо, което имитира ключодържател и т.н.

 

Снимка: iStock/Liudmyla Lazoryshyna

 

Шоколадови

 

Ако все пак не искате да експериментирате прекалено много и не сте фен на неоновите цветове, това предложение е за вас. Кафявото е един от цветовете на есента, така че няма да сбъркате, ако се сдобиете с кафяви маратонки. Но нека са в шоколадово кафяво - а не в бежово, кремаво или приглушените тонове на цвета, с които често свързваме есента. Кафявите маратонки пак ще изпъкват повече, ако са в шоколадово, но с тях няма да сте прекалено екстравагантни.

 

Снимка: iStock/Liudmila Chernetska

 

С пух

 

Идеално предложение за по-студените есенни дни и дори началото на зимата. За преходния период, в който още не ви се вадят боти и ботуши, може да заложите на този вид маратонки. Просто трябва моделът да има пух - най-вече в горната част, а може и дори във вътрешната. Така тези маратонки ще ви топлят повече, ще са меки и по-удобни, ще ви напомнят на уюта, който носят студените месеци. Те стоят и по-стилно, много интересни са. 

 

Снимка: iStock/Galina Vetertsovskaya

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия