4 тенденции при прическите за есента

Вижте на какво да заложите

2024-10-04 15:00:00
4 тенденции при прическите за есента
Снимка: iStock/primipil

Есенният сезон вече настъпи и подменихме гардероба. След като извадихме по-плътните дрехи и видяхме какви ще са новите тенденции при маникюри, тоалети, бижута, чанти, обувки, грим, време е да помислим и за друга важна част от визията - прическите. Ако смятате, че е време за промяна, ето какви са тенденциите при косите, според британския "Cosmopolitan".

 


Бретон

 

Сигурно не сте изненадани. Първо - още в началото на 2024 г. стана ясно, че бретоните са много модерни и доста звезди заложиха на такива. Второ - бретоните традиционно се завръщат всяка есен. Лятото залагаме на по-разчупени прически, на много аксесоари за коса, шапки. А есента и зимата са време за повече елегантност, за смела промяна, бретоните някак са в тон с мистиката на сезона. И през тази есен е така. Бретоните отново са тук - не прекалено къси, малко по-дълги от обичайното, такива, които стигат до малко под долния клепач. Може да са на една страна, разделени на двете страни на лицето, като по-голямата част да е на едната, да са с извит край. Нека са обемни. Сабрина Карпентър и Джена Ортега вече се показаха с такива.

 

Снимка: Getty Images

 

Снимка: Getty Images

 

Кок като корона

 

Коковете също са изключително популярни в последните няколко години. Лятото залагаме повече на опашки, но студените месеци предлагат много празнични събития и така кокът става идеална прическа за тях. Сега има една особеност. Не е достатъчно просто да вдигнете косата на стегнат и изгладен кок. Трябва да се заиграете с нея. Така да увиете кока, че да изглежда като произведение на изкуството, като една корона. Да е на няколко пластта, оформен интересно с различни слоеве коса, може по него да има украшения. Може да стои високо, може и да е в задната част на главата. Важното е да прави впечатление, да е нетрадиционен. Ариана Гранде и Зендая вече се показаха с такъв тип кокове.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Zendaya Fanpage (@zendayath)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ariana Grande (@arianagrande)

 

Боб

 

Класика в жанра. Бобът завладя света на прическите още през 2019 г. - 2020 г. и изглежда няма намерение да слиза от модния подиум. Той остава абсолютен хит и през тази есен. Ако сте с дълга коса и искате да я освежите след лятото и дългите почивки, сега е перфектният момент да направите това. Подстрижете косата - може тя да стига до брадичката, да е малко над нея или да докосва раменете. Има и една друга особеност - през хладните месеци хит ще са прическите тип боб, при които краищата на косата са леко извити навън или навътре, а не падат свободно. Джиджи Хадид перфектно демонстрира това.

 

Снимка: Getty Images

 

Къдрици

 

Още една абсолютна класика. Къдриците сякаш винаги са на мода, особено в по-студените месеци. През лятото залагаме на коса на вълни, за да сме в тон с морето, а и защото се поддържа по-лесно, дори на ваканция. Но сега е време за истински къдрици - обемни, не прекалено ситни, но и не толкова едри. Дори ще е хубаво, ако сте с по-дълга коса, за да може къдриците да се забелязват, да изпъкват и да са в целия си блясък. Трябва да изглеждат естествено, затова може да залагате на ретро преси, сплитане на косата на плитки, докато е мокра и т.н. Не забравяйте, че къдриците са идеална прическа за партита и официални събития, на които сте с елегантни рокли и сака.

 

Снимка: Getty Images

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия