5 хита в обувките за есента

Ето на какво да залагате

2024-09-27 15:00:00
5 хита в обувките за есента
Снимка: iStock/Say-Cheese

Eсента вече официално е тук. Подменяме гардероба, изваждаме по-плътните блузи, сака, суичери, все по-често ще залагаме на якета и палта, на дълги панталони и по-дебели дънки. Но е време за смяна и на обувките. Кои ще са най-модерните обувки за новия сезон? Вижте тенденциите, според американския "Cosmopolitan".

 


Ботуши като от хартия

 

Много интересно предложение за есента. Този вид обувки се открояваха на ревютата, показващи модни тенденции за есен 2024 г. Става дума за набрани ботуши, които дори са още по-широки, постоянно сами променят формата си, оформят сгъвки, отпуснати са. Стоят така, все едно са направени от хартия и постоянно могат да се мачкат, да са в различна форма. Иначе - тези ботуши могат да бъдат от кожа, от велур, да включват мрежести елементи, шнур, лъскави и еластични са. Най-хубавото е, че не стягат на краката ви и винаги правите впечатление с тях. Идеални са както за официални събития, така и за ежедневието. Може да са дълго до коляното, да са малко над глезена - вие избирате дължината - според времето и вкуса ви.

 

Снимка: iStock/mercava

 


Снимка: iStock/semakokal

 


Снимка: iStock/kiroveg

 


Снимка: iStock/Sergantstar

 

С квадратен ток

 

Още едни есенни обувки, с които веднага ще съберете погледите. През тази есен на почит са по-елегантните и официални обувки, хубаво е често да сте на токчета. Но не какви да е - модерни са токовете в квадратна форма. Може да се сдобиете със затворени обувки с висок ток, който е като квадратче. Може да носите Мери Джейк с квадратен ток, затворени сандали с квадратен ток - за по-топлото време, както и дълги ботуши или пък боти с квадратен ток - за късната есен и по-хладните дни. Задължително е да имате обувки с квадратен ток през сезона.

 

Снимка: iStock/Zigmunds Dizgalvis

 


Снимка: iStock/Alones Creative

 

Снимка: iStock/serggn

 


Снимка: iStock/Alones Creative

 

Мото ботуши

 

Мотокрос стилът стана модерен още през миналата есен, но тогава се фокусирахме повече върху кожените якета с емблеми, кожените панталони, спортните шапки с козирка. Сега фокусът е по-скоро върху обувките. Мото ботушите стават истински хит през новия сезон. Те са по-спортни, винаги изпъкват, с тях изглеждате смели и уверени дами. Обикновено са със средна дължина или до коляно, имат каишки, ципове, метални елементи, халки. Най-често са кожени, а ако не са, поне задължително имат кожен елемент. Те са леко ретро, но сега са под светлините на прожекторите. С тях постигате рокерска визия и сте супер стилни.

 

Снимка: iStock/Corr

 


Снимка: iStock/Iuliia Alekseeva

 

Снимка: iStock/Андрей Глущенко

 


Снимка: iStock/sv_sunny

 

Деликатен, кокетен стил

 

Едва ли има изненадани. Кокетната мода - дрехи, обувки, маникюри, аксесоари и т.н. с романтични и нежни детайли, превзе 2024 г. Хит са панделките, розетките, флоралните мотиви, набраните елементи, сърчицата, всичко нежно, романтично и сладко. Това важи и за обувките през есента. Превърнете се в кокетка и редовно залагайте на пантофки и обувки на ток, по които да има такива елементи. Може обувките да са от сатен, да са украсени с блестящи камъчета, да са с флорални мотиви - по тях да има изрисувани цветя, да са с панделки. Нека изглеждат някак магично, момичешко, да сте като дамите от старите филми и книги.

 

Снимка: iStock/Happycity21

 


Снимка: iStock/Iryna Melnyk

 


Снимка: iStock/Adriana Duduleanu

 


Снимка: iStock/Jaclyn Vernace

 

Мокасини

 

Класика в жанра! Мокасините се завръщат тази есен и ще са много популярни сред дамите. Тези обувки са затворени отпред, но не изцяло - оставят краката да дишат, така че са идеални за ранната есен и по-топлите следобеди в парка. Те са сравнително равни, със съвсем малък ток, които е дебел, и са изключително удобни. Най-хубавото е, че заради това са подходящи както за разходки в града, по магазините, в градинките, така и за кино, кафене, вечеря в ресторант, театър, работа, училище. Някои дори ги носят на тържества и официални събития. Те също може да са с набрани елементи, панделки, катарами, камъчета, което ги прави много интересни и веднага ще изпъкнете с тях. Що се касае до цветовете - залагайте на тъмночервено, кафяво, черно, бяло, сиво, синьо и т.н.

 

Снимка: iStock/MykolaSenyuk

 

Снимка: iStock/Iryna Sukhenko

 

Снимка: iStock/MykolaSenyuk

 

Снимка: iStock/MykolaSenyuk

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия