Есента почти е тук! Лятото измина неусетно, времето започва да се захлажда, предстоят уютни и красиви есенни дни. С новия сезон - винаги идват и нови тенденции в модния свят. Какви тоалети да носите през есента? Вижте хитовете, според американското издание на "Cosmopolitan".

 


Леопардови принтове

 

Животинските принтове се завърнаха през 2024 г. и през есента те остават голям хит. Банските и маникюрите с животински багри бяха много модерни през лятото, а сега спокойно може да залагате на палта, клинове, блузи, чорапогащници, рокли, обувки и поли в един определен принт - леопардовият. Той ще бъде най-актуален за есенните месеци. Задължително се сдобийте с леопардови дрехи. С тях изглеждате уверени, модерни, обичащи лукса дами.

 

Снимка: iStock/Guasor

 


Снимка: iStock/Rohappy

 

Снимка: iStock/feedough

 

Облекла от 60-те

 

Знаем, че определени модни тенденции от изминали години или десетилетия редовно се завръщат. 90-те и 80-те доминираха в модния свят през последните години, Y2K модата също беше в подем, но сега е ред на дрехи, наподобяващи тези от 60-те години на миналия век. Става дума за класически черни рокли с изрезки, дълги официални оперни ръкавици, дамски костюми, елегантни сака и поли в един и същ цвят, изчистени бели и черни блузи, бели рокли с дълъг ръкав, дълги ботуши, обувки Мери Джейн, каскети и т.н. Спомнете си как се обличаха Джаки Кенеди и Даяна Рос, копирайте техните стилове.

 

Снимка: iStock/melanjurga

 


Снимка: iStock/Anton Vierietin

 

Уестърн мода

 

Едва ли има изненадани. Уестърн модата стана хит още през пролетта, когато Бионсе издаде новия си албум - "Cowboy Carter". Той е подчинен на Уестърн и каубойска тематика. През лятото каубойският стил също беше хит, но през есента става още по-популярен - повечето дрехи и обувки са идеални за есенните месеци, когато нито е прекалено топло, нито прекалено студено. Залагайте на жилетки с ресни, кафяви якета, кожени панталони и якета, дънки с колан и кожени елементи, ризи, кожени и велурени ботуши, панталони с ресни, дънкови елеци, дънокви ризи. Каубойските шапки с широка периферия са много модерни сега.

 

Снимка: iStock/LRuthven

 


Снимка: iStock/michelangeloop

 

Снимка: iStock/Bogdan Kurylo

 


Снимка: iStock/avid_creative

 


Снимка: iStock/EyeEm Mobile GmbH

 

Офис стил

 

За дамите, които не си падат по Уестърн тенденциите и не искат нещо толкова предизвикателно, това е идеален вариант. Офис стилът също ще е на почит през есен 2024 г. Най-хубавото е, че той е много практичен - няма нужда да се прибирате вкъщи и да се преобличате, ако сте на среща, кино, кафе, театър, вечеря след работа. Останете със същите офис дрехи, защото те са хит сега. Може спокойно да носите елегантни, едноцветни ризи, раирани елеци, вратовръзки, костюми от сако и пола в един и същи цвят, както и такива от блейзър и панталон в един и същи цвят. С такива дрехи сте много изискани, стилни и правите впечатление.

 

Снимка: iStock/DeanDrobot

 

Снимка: iStock/jaroon

 

Снимка: iStock/photographer

Автор: Ивета Иванова