Модни тенденции от 90-те, които сега са голям хит

Ето кои са те

2024-08-23 16:30:00
Модни тенденции от 90-те, които сега са голям хит
Снимка: iStock/Veles-Studio

Знаем, че в света на модата много често стари тенденции се завръщат и отново стават огромен хит сред младите хора. В последно време 90-те години са на почит и постоянно се черпи модно вдъхновение от тях. Има много популярни дрехи и аксесоари от този период, които сега са супер актуални. Вижте тенденциите от 90-те, които са голям хит сега, според американския "Cosmopolitan".

 


Жилетки

 

Някои момичета ги приемат като бабешко облекло, но истината е, че жилетките отново са модерни от известно време насам. Сега е топло за тях, особено през деня, но спокойно може да ги слагате късно вечер, а през есента и зимата ще са абсолютен хит. Става дума са едноцветни жилетки с копчета. Комбинират се чудесно с рокли, потничета, светли дънки, балетни пантофки и не се закопчават до горе.

 

Снимка: iStock/bb-doll

 

Прозрачни рокли

 

Едва ли сте изненадани, прозрачните дрехи са абсолютен хит от 3-4 години насам. Прозрачните рокли бяха много модерни през 90-те и доста звезди залагаха на тях. Сега те също са актуални. Може да са в бяло, светлорозово, светлолилаво, светложълто, светлосиньо. Важно е да се вижда бельото.

 

Снимка: iStock/Kladyk

 

Чорапи до коляното

 

Любими на момичетата от 90-те и началото на века. Те създават една ученическа визия, тъй като са част от училищните униформи, а така стоят много секси и ви правят изкусителки. Задължително се снабдете с дълги чорапи до колената и ги комбинирайте с къси поли, къси панталонки, къси роклички. Най-хубаво е чорапите да са бели с кантове, може и черни. Що се касае до обувките - носете ги с пантофки, кецове, маратонки, Мери Джейн обувки.

 

Снимка: iStock/Stanislav Tarasov

 

Чокъри

 

Чокърите се завърнаха още преди 8-9 години, но оставят популярни и сега. Те бяха най-модерният аксесоар в края на 90-те години. Задължително се снабдете с кожени чокъри или чокъри тип верижка. С тях придобивате пънк или ретро рокерска визия, изглеждате смели, уверени, сексапилни. Черните чокъри със сърчица са хит.

 

Снимка: iStock/Vagengeym_Elena

 

Дебели диадеми

 

Още един аксесоар, който е на почит от 4-5 години насам. Диадемите са задължителен аксесоар за косата в последно време. През лятото сигурно сте използвали повече ленти за коса, особено за плажа или парка. Но не забравяйте, че плътните и дебели диадеми също са много модерни. Те са идеални и за официални събития, комбинират се чудесно с рокли, сака, ризи, блузи. Може да са лъскави, с бижута, с цветя, на точки, или пък класически - едноцветни. Стоят като корона и ви правят да изглеждате като принцеса.

 

Снимка: iStock/Dragos Cojocari

 

Шноли

 

Още един аксесоар за коса, който беше модерен през 90-те, но сега също е хит. Шнолите са супер практични - с тях оформяте кок, небрежна полуопашка и т.н. Идеални са за плажа, но се комбинират и с рокли, официални тоалети и т.н. Хейли Бийбър често се появява с шноли и показва колко са модерни.

 

Снимка: iStock/Olga Berezhna

 

Вело клинове

 

Любима ретро тенденция за много дами! Не е нужно да носите само къси поли и панталонки през лятото. През 90-те хит бяха прилепналите черни клинчета, които са до малко над коляното. Те са подходящи както за спорт, така и за пътувания, за ежедневието, дори за работа. Комбинират се със спортни тениски, с туники, със сака, с ризи, с блейзъри. Принцеса Даяна им беше голям фен.

 

Снимка: iStock/Oleksandr But

 

Карго панталони

 

Друга любима дреха от 90-те и началото на века. Карго панталоните се завърнаха преди 3-4 години и още са модерни. Става дума за дълги, широки и спортни панталони. Те са с много ципове, джобове, верижки. Удобни са, тъй като не са впити и държат прохладно. С тях постигате рокерска и гръндж визия, изглеждате уверени и атрактивни. Бела Хадид ги обожава.

 

Снимка: iStock/XiXinXing

 

Слънчеви очила котешко око

 

Авиаторските очила и бъбреците са вечна класика, но през 90-те очилата със стъкла котешко око не оставаха по-назад. Те бяха огромен хит и сега отново се превръщат в такъв. Формата е специфична, но с тях веднага се забелязвате и правите впечатление. Селена Гомес се е показвала с такива слънчеви очила.

 

Снимка: iStock/Vladana Stanojevic-Ilic

 

Карирани костюми

 

С тях сте като героиня от филм от 90-те и началото на века. Тогава беше много модерно да сте с пола и сако, които са карирани и в еднакъв десен. Може и друга комбинация - кариран блезър с карирана къса пола, карирана дълга пола с кариран кроп топ, карирана риза с кариран панталон. При всички случаи сте доста стилни и елегантни.

 

Снимка: iStock/a-wrangler

 

Скрънчи

 

Още един аксесоар за коса, който винаги се забелязва. Скрънчитата са огромните ластици за коса, които бяха модерни в края на 90-те и началото на века. Те са като произведение на изкуството и с тях винаги впечатлявате. Обемни са, може да имитират цвете, да са лъскави и т.н. Служат и за красива гривна. Определено връзвайте опашката със скрънчи.

 

Снимка: iStock/Hazal Ak

 

Гащеризони

 

Може да ви се струват прекалено ретро или небрежни, но всъщност гащеризоните са супер модерни сега. Заложете на класическия дънков гащеризон и го комбинирайте с тениска, с тънка блуза с дълъг ръкав или с потниче. Сега има много стилни гащеризони на пазара. София Ричи се показа с такъв, а Мери-Кейт и Ашли Олсън ги обожаваха едно време.

 

Снимка: iStock/SanneBerg

 

Фани пак

 

Тези чантички са уникални. Някои ги смятат за прекалено небрежни и спортни, но сега те са популярни сред звездите. Става дума за чанти без дръжки, които се закачат на кръста. С такива сте виждали продавачите по панаирите, и затова много хора им се подиграват. Но сега има много елегантни модели, които стоят стилно и се комбинират с костюми, палта, блейзъри, рокли, ризи. Кендъл Дженър носи такива, Ким Кардашян също.

 

Снимка: iStock/LightFieldStudios

 

Шапка идиотка

 

Помните ли как през 90-те на плажа много тийнейджъри, родители и деца носиха шапки идиотки? Пригответе се отново да ги виждате редовно. Те се завърнаха преди 2-3 години, но сега стават още по-модерни. Може да са дънкови, от коприна, за зимата - пухкави. Доста звезди залагат на тях.

 

Снимка: iStock/Leicarras

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия