5 тенденции в грима за лятото

Ето на какво да залагате

2024-06-24 15:00:00
5 тенденции в грима за лятото
Снимка: iStock/JohanJK

Летният сезон вече официално е тук, а както знаем - с него идват нови тенденции в света на модата и красотата. Гримът е важна част от визията на всяка дама и тя иска да впечатлява с него. Как да се гримирате, за да сте модерни и стилни през това лято? Вижте тенденциите, според американското издание на "Cosmopolitan".

 


Цветна спирала

 

Лятото е времето, в което започваме да залагаме на още по-тънки и светли дрехи. Защо това да не се пренесе и върху грима? Забравете за класическата черна спирала и експериментирайте с нещо забавно. Хит за топлите месеци ще са цветните спирали. С тях вие изглеждате лъчезарни, весели, жизнерадостни и определено правите впечатление. Те се комбинират страхотно със свежите летни дрехи. Може да използвате лилава спирала, синя спирала, зелена спирала, жълта спирала, оранжева спирала, розова спирала.

 

Снимка: iStock/marigo20

 

Сини сенки за очи

 

Не е тайна, че синьото е един от основните цветове на лятото - свързва се с морето, с ясното небе. Маникюрите аквамарин ще са хит, а те се комбинират много добре със сини сенки за очи. Според специалистите, сините сенки във всякакви нюанси ще са навсякъде през летния сезон. Може те да са синьо-зелени, като морето, може да са небесносини, може да са ледено сини, може пък да заложите на синьо-лилаво и да постигнете визия на русалка. Сините сенки с брокат пък са идеални за партита и официални събития. Тъмносиньото също стои чудно.

 

Снимка: iStock/stock_colors

 

Светло, замъглено червило

 

Есента и зимата са сезоните, в които тъмното, изпъкващо и ярко червило е абсолютен хит. Сега не залагайте на тъмночервено, бордо, тъмнолилаво, тъмнокафяво и т.н. През лятото хит са свежите устни. Използвайте светло червило, което да изглежда приглушено, цветът да е леко замъглен. Все едно само е загатнат. Може червилото да е светлокафяво, светлооранжево, светлолилаво, светлорозово. Светлочервеното също е вариант, но нека наистина цветът да е приглушен, да не изпъква прекалено. Дори може да изтриете малко от червилото с пръст, след като го нанесете, за да размажете цвета и да има по-голям ефект.

 

Снимка: iStock/Voyagerix

 

Кукленски блясък по бузите

 

Помните ли колко сияйни и бляскави бяха куклите ви от детството? Е, сега спокойно може да се превърнете в тях. Ружът се завърна в света на козметиката преди няколко години и през това лято продължава да е абсолютен хит. Не пропускайте да слагате много руж, когато излизате. Нека той е розов, лъскав, да прави бузите ви блестящи и сияйни. Така наистина придобивате кукленска визия, много сладки и нежни сте. Розовият руж ви прави румени, лъчезарни, жизнерадостни.

 

Снимка: iStock/puhhha

 

Опушени гръндж очи

 

Гръндж визията стана хит още в началото на годината и през лятото също ще е така. Естествено, не залагайте на нея, когато сте на плажа или на лежерна разходка сред природата. Но за официални събития, ходене на кафе, кино, театър, обиколка по магазините, партита - тогава тя е подходяща. Акцентира се най-вече върху очите. Слагайте черна очна линия, черен молив за очи, черна спирала и създайте опушено око с помощта на черни или тъмносиви сенки. Колкото повече черно, толкова по-добре. Така имате визия на рок звезда, изглеждате смели и артистични дами.

 

Снимка: iStock/Dragos Cojocari

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия