6 тенденции в грима от 90-те, които сега се завръщат

Ето кое е абсолютен хит отново

2024-04-19 16:30:00
6 тенденции в грима от 90-те, които сега се завръщат
Снимка: iStock/biglike

Знаем, че в света на модата и красотата почти постоянно се завръщат тенденции от минали години и периоди. През 2024 г. това също е така. Специално за топлите месеци стават хит много тенденции в грима, които са били актуални и през 90-те години. Кои са те и с какво ще изглеждате наистина модерни и стилни? Вижте отговорите на "Pop Sugar".

 


Кафяво червило

 

През по-топлите месеци изоставяме прекалено тъмните червила - тъмночервено, тъмнолилаво, бордо. Но пък на подиума се завръща кафявото. Кафявите червила бяха топ тенденция през 90-те и в началото на века. Сега отново са истински хит. Може да залагате на различни разновидности - шоколадово кафяво, светлокафяво, кремаво, бежово, дори тъмнокафяво. Така имате леко ретро визия, но сте много чаровни и елегантни.

 

Снимка: iStock/ValuaVitaly

 

Тънки вежди

 

През последните години не беше модерно веждите да са прекалено тънки. Естествено, пак трябваше да бъдат скубани и оформяни, но повечето дами оставяха веждите си плътни, гъсти, дебели. Това бе в контраст с модата на 90-те. Тогава стана популярно скубането на веждите и голямото им изтъняване. Сега отново е модерно веждите да са наистина тънки. Говорим за съвсем тънки линии косъмчета над очите. Бела Хадид и Кайли Дженър вече се показаха с такива вежди.

 

Снимка: iStock/DmitryYakunin

 

Сини сенки за очи

 

Сенките за очи бяха предпочитан и дори задължителен грим за 90-те и началото на века. Можеше дамите да минат без очна линия, молив или спирала, но сенките и червилото бяха задължителни. Сега сенките отново са много популярни, по-специално тези в синьо. Тогава се носиха искрящи, наситени сини сенки. Трябваше да се слага голямо количество сенки върху клепача, те да изпъкват, да блестят. Сега някои звезди слагат по-малко количество, но отново залагат на сини сенки за очи често. Някои пък предпочитат синя очна линия - Хейли Бийбър, например.

 

Снимка: iStock/ASashka

 

Кафяв молив за устни

 

Друга задължителна част от визията. Ако се слага червило или гланц, задължително устните се оформяха с кафяв молив за устни. Да се се сложи червило в бежово или светлокафяво и устните да се очертаят с тъмнокафяв молив за устни беше нещо като неписано правило. Много звезди през 90-те и в началото на века залагаха на такава визия. Кафявият молив за устни се завърна преди няколко години и в топлите месеци на 2024 г. става доста актуален. Ким Кардашян и Лизо залагат често на него.

 

Снимка: iStock/Artem Zakharov

 

Блясък за тяло

 

Готови ли сте да се почувствате като истински знаменитости? Тогава тази тенденция е за вас. Ще сте много модерни и ще се забелязвате навсякъде, ако си слагате блясък за тяло по ръцете, краката, коремчето, гърба, раменете и т.н. Блясъкът за тяло беше задължителен за много певици през 90-те - момичетата от Spice Girls редовно залагаха на него. Сега той отново ще е хит, като е най-подходящ за лятото, когато сме с по-къси и тънки дрехи, показваме плът. Някои хора залагат на хайлайтър за тяло, една по-мека версия на блясъка, ако той ви се струва като нещо прекалено.

 

Снимка: iStock/Albina Gavrilovic

 

Камъчета по лицето

 

Любима тенденция на тийнейджърите от 90-те и началото на 21 в.! Не стигаше просто момичетата да се гримират с гланц, червило, молив, сенки, спирала, пудра. По лицето задължително трябваше да бъдат залепени и закрепени малки блестящи камъчета. Можеше те да са в сиво, лилаво, розово, зелено, червено, оранжево, жълто. Важно беше да са поне 5-6 от едната страна и още толкова от другата. Те се слагаха около бузите, край клепачите, отсрани на окото и т.н. Тези симпатични блестящи камъчета сега се завръщат и ви карат да изглеждате като звезди. Те ви правят лъчезарни, магични, жизнерадостни.

 

Снимка: iStock/angel_nt

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия