5 хита при обувките за 2024 г.

Ето кои са те

2024-01-31 16:30:00
5 хита при обувките за 2024 г.
Снимка: iStock/Liudmila Chernetska

Новата година е тук и вече показахме какви ще са тенденциите при дрехите, чантите, гримовете, бижутата, прическите и маникюрите. Сега е време да разкрием кои типове обувки ще са хит през 2024 г. Вижте тенденциите, според американския "Cosmopolitan".

 


Балетни пантофки

 

Отлична новина за дамите! През пролетта, лятото, есента спокойно ще може да носите балетните си пантофки. Тези обувки са любим избор на много дами, защото са удобни - стоят елегантно, стилно, но не са прекалено официални. Комбинират се както със спортни дрехи, така и с рокли, поли, костюми за специални случаи. Най-хубавото е, че са равни и не на висок ток - така се чувствате комфортно. Пантофките са абсолютна класика, стоят нежно, сладко и са част от кокетната мода, която превзема 2024 г. Може да залагате на такъв тип обувки във всякакви цветове.

 

Снимка: iStock/ekremguduk

 

Обувки с котешки ток

 

Още едно завръщане от миналото! Те стават популярни през 50-те, после са хит и през 90-те. Обувките обикновено са затворени отпред, но са с отворена пета и котешки ток - не прекалено висок, тънък отгоре и разширяващ се надолу. Тези обувки са сравнително елеганти и подходящи за официални събития, офиса и т.н. Обувките с котешки ток стоят много интересно и с тях определено правите впечатление. Вече дори правят боти с котешки ток, така че може да намерите такива за остатъка от зимата.

 

Снимка: iStock/ASashka

 

Мокасини

 

Явно модата при обувките за 2024 г. е вдъхновена от миналото. Мокасините, които бяха популярни през 50-те и 60-те, а после се завърнаха през 90-те и в началото на 21 г., също сега са голям хит. Плюсът е, че ако заложите на класически мокасини, те са много удобни - затворени, с малък и дебел ток, подходящи са за есен, пролет и когато зимата е по-суха и мека. Но вече има различни разновидности на мокасините - някои биват направени с платформа, с котешки ток, някои пък са с грайфери. Често тези обувки са украсени с копчета, верижки, камъчета, бижута.

 

Снимка: iStock/KucherAV

 

Джапанки

 

Това ще е водеща тенденция за лятото. Няма нужда да избирате скъпи обувки на висок ток, елегантни сандали или сандали с много верижки, копчета и каишки. Сега се завръщат джапанките. Спокойно може да носите такива чехли с ниска подметка, джапанки тип прашка и т.н. Те са удобни за лятото, леки са, оставят краката да дишат в жегата и се комбинират чудесно с къси панталонки, топове, потничета, летни рокли, поли и т.н.

 

Снимка: iStock/Wirestock

 

Обувки с панделки

 

Независимо от сезона и вида на обувките, панделките вече доказаха, че са истински хит през 2024 г. Знаменитостите непрекъснато се появяват с рокли с панделки на събития, актуални са и маникюрите с панделки. Това е така, защото кокетната, нежна, момичешка мода сега е топ тенденция. Това се пренася и върху обувките. Задължително е да имате поне един чифт обувки с този романтичен детайл. Може да потърсите балетни пантофки с панделка (което си е вечна класика), ботуши с панделка, сандали с панделка, оксфордки с панделка, мокасини с панделка, високи токчета с панделка.

 

Снимка: iStock/Zigmunds Dizgalvis

 

Снимка: iStock/ASashka

 

Снимка: iStock/Jelena990

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия