5 хита в бижутата за 2024 г.

Ето кои са те

2024-01-10 15:00:00
5 хита в бижутата за 2024 г.
Снимка: iStock/Andry5

Новата година е тук, а с нея идват и нови тенденции в света на модата и красотата. Какви бижута да носите, за да изглеждате изискани, елегантни и да сте в крак с тенденциите през 2024 г.? Вижте прогнозата на "Net-A-Porter".

 


Колиета, гривни и пръстени с букви и думи

 

През тази година истински хит стават колиетата, гривните и пръстените с букви, кратки думи и дори някакъв вид девиз, мото. Хейли Бийбър беше забелязана да носи колие с буквата "Б" преди месеци, скоро пък Селена Гомес показа пръстен с "Б", посветен на гаджето ѝ - Бени Бланко. С такъв тип бижута сте оригинални, показвате някаква своя страна от характера, любима фраза или просто демонстрирате любовта си към даден човек. Това е лично бижу, което значи много за вас и е като талисманче.

 

Снимка: iStock/brunorbs

 

Диаманти

 

Едва ли има изненадани. Диамантите са вечна класика, подходящи за всеки сезон и всяка година. Естествено, повечето дами ги носят за поводи, официални събития, тържества и когато са с елегантна рокля. Може да продължавате да правите това, но диамантите навлизат и в ежедневието. Спокойно може да сложите диамантен пръстен и диамантени обеци за училище, кафе, разходка, обиколка по магазините, кино. В момента дори хит са черните диаманти. С такива бижута сте много стилни и изискани, уверени в себе си. 

 

Снимка: iStock/StockSolutions


Миди и морски/океански мотиви

 

Помните ли как през топлите месеци на 2023 г. стилът на русалките бе много актуален, заради игралния филм за малката русалка Ариел, който излезе по кината през май? Изглежда морските мотиви остават на почит, поне при бижутата. Плажни, океански, морски, бохемски пръстени, гривни, гердани, обеци сега са много популярни. Най-хубаво е по тях да има мида или поне да има имитация на формата на мида. Перлите, имитациите на зъби на акула и палмовите дръвчета също са модерни. С тези бижута изглеждате свежо, различно и винаги се забелязвате.

 

Снимка: iStock/Jun

 

Големи обеци тип халки

 

Помните ли как в началото на века големите обеци тип халки бяха истински хит? Сега те се завръщат. Става дума за наистина огромни овални обеци, като тези които Дженифър Лопес носи в клипа към песента си "Love Don't Cost a Thing". Инвестирайте в няколко вида такива солидни и големи обеци, няма да сбъркате. Те винаги изпъкват, подходящи са и за официални събития и се съчетават с вечерни рокли, но и за плажа, разходки в парка, съчетават се с кроп топ, дъкнови панталонки, плажни рокли и тениски. С тях изглеждате слънчеви и постигате леко ретро визия.

 

Снимка: iStock/felixmizioznikov

 

Гривни като белезници

 

Още едно бижу, което трябва да е голямо и масивно. Тънките синджири се тръгват и отстъпват място на наистина огромните, дебели и плътни гривни, които изглеждат като белезници, че и по-големи. Те може да са едноцветни - метални, златисти, черни, сребристи. Може да комбинирате 2-3 вида гривни на двете ръце. По някои от гривните може да има и скъпоценни камъни. Тези гривни са за смели дами, които вярват в себе си и знаят какво искат да постигнат. Освен това, тези гривни се съчетават чудесно с кожени якета, шлифери, палта, вечерни рокли, ризи и т.н.

 

Снимка: iStock/YolandaVanNiekerk

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия