7 тренда в грима за новата година

Ето на какво да залагате

2024-01-01 16:30:00
7 тренда в грима за новата година
Снимка: iStock/heckmannoleg

Новата година е тук и е време за смели тенденции и повече експерименти. На какъв грим да заложите, за да сте модерни, стилни и винаги да се забелязвате? Вижте хитовете, според "Real Simple" и "Glamour".

 


Нюд устни

 

Добра новина за дамите, които не харесват тежкия грим. През 2024 г. ще бъдат хит устните в телесен цвят или нюд. Това значи да се сдобиете с бежово, светлокафяво или бледорозово червило или гланц в тези нюанси. Редовно използвайте балсами, за да са устните хидратирани и са меки, нежни. И после нанасяйте само лек пласт в нюд червило или гланц. Така сте с естествена визия, свежи, изглеждате енергични и този грим не отнема никакво време.

 

Снимка: iStock/inarik

 

Кокетен грим

 

Както при дрехите и маникюрите, кокетната визия диктува и тенденциите при грима. Това значи да се превърнете в истинска кукла Барби, да залагате на нежни, момичешки тонове, да сте сладки и невинни, но и леко палави. За целта използвайте блестящи розови гланцове, червила в пастелно розово, розов руж, слагайте черна спирала и извийте дълги мигли, залагайте на сенки в светлорозово, светлолилаво, светлосиньо, светлозелено, светложълто. Може да нанасяте и малко черна очна линия.

 

Снимка: iStock/heckmannoleg


Блестящи сиви сенки

 

Знаете, че блестящите тоалети, обувки и чанти са хит от година-две, както и дрехите с пайети. Нека гримът е в тон с тях. По-специално - през 2024 г. ще са много модерни сивите блестящи сенки за очи или сребристите сенки. Така изглеждате като истински звезди, изпъквате, бляскави сте и този грим е идеален за официални събития. Сребристите дрехи ще са много модерни, така че редовно ги съчетавайте с блестящи сиви сенки. Бионсе вече се показа с подобен тип грим.

 

Снимка: iStock/dimid_86

 

Прасковени бузи

 

През последните 3-4 години ружът се завърна и стана топ грим отново. Досега беше модерно да залагате на розов руж и бузите да станат румени, но сега може да експериментирате. Знаете, че Институтът за цветовете Pantone определи за цвят на 2024 г. цветът "прасковен мъх". Сега прасковените нюанси ще са голям хит не само за дрехи и маникюри, но и за грим. Ще е много модерно да слагате руж в прасковено на бузите. Така отново ставате румени и лъчезарни, но и придобивате малко по-изискана визия, а не сладникава. Може да слагате и прасковени сенки.

 

Снимка: iStock/ta-nya

 

Сини сенки, спирала, очна линия

 

Синьото ще е абсолютният хит при грима за новата 2024 година! То е под светлината на прожекторите и знаменитостите го обожават! Очертайте очите със синьо - използвайте синя очна линия, сини сенки, дори синя спирала! Най-хубавото е, че може да изпробвате всякакви разновидности на синьото - тъмносиньо, бебешко синьо, небесно синьо, тюркоаз, синьо-лилаво, кобалтово синьо, синьо-зелено. Тейлър Суифт се показа със син грим на очите през миналата година и доказа, че той ще е истински хит. Този грим подхожда много на кафявите очи, прави ви магнетични и очарователни.

 

Снимка: iStock/kobrin_photo

 

Гръндж визия

 

Ако искате да изглеждате като истински рок звезди и като бунтари, това е тенденцията за вас. Може смело да експериментирате през годината и да заложите на провокативна визия. Готик момичетата, Хелоуин визията, гръндж стилът сега ще са актуални. Оформете графична очна линия, слагайте много черен молив и черна спирала, извайвайте котешко око с очна линия, сложете дори черно червило или тъмносиньо/тъмнолилаво червило. Така сте нестандартни, смели, уверени в себе си и правите голямо впечатление.

 

Снимка: iStock/olgaecat

 

Ретро червено червило

 

Класика в жанра. Ако не харесвате нюд червилата или розовите момичешки гланцове, това е тенденцията за вас. Превърнете се в героиня от стар филм или пин-ъп момиче, като заложите на червено червило. То е класика в жанра и никога няма да престане да бъде хит. Но става дума за червило в аленочервено - нито прекалено тъмно, нито прекалено светло. С него постигате ретро визия, женствени и чаровни сте, готови да превземете света.

 

Снимка: iStock/LightFieldStudios

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия