5 хита в прическите за 2024 г.

Ето кои са те

2024-01-01 12:00:00
5 хита в прическите за 2024 г.
Снимка: iStock/Halfpoint

2024 година е тук, а с нея официално на ход идват и нови тенденции в прическите. Как да оформите косата, за да изглеждате наистина модерни, стилни и да правите впечатление? Вижте най-актуалните прически за новата година, според американския "Cosmopolitan".

 


Диадеми

 

Този обичан аксесоар за коса се завръща. В последните години диадемите бяха на почит, но основен хит бяха фибите и шнолите. 2024 г. обаче ще бъде превзета изцяло от диадемите. Модерни ще са всякакви диадеми - масивни и забелязващи се, с бижута, такива, приличащи на тиари и корони, по-семпли и изчистени тънки диадеми, ленти за коса от плат и т.н. Важно е да носите много видове диадеми и то с всякакви тоалети - спортни, официални, ежедневни. Може да топирате косата за още повече ефект, а може и просто да сложите диадема, без да правите специална прическа. Диадемите изпъкват, правят прическата по-интересна и идеално допълват визията.

 

Снимка: iStock/Deagreez



Влажна коса

 

През последните месеци тази прическа започна да стана хит. Много знаменитости, като Джиджи Хадид, Бела Хадди, Джей Ло, Ким Кардашян и др., заложиха на "течна" или "влажна" коса. Става дума за изправена коса, която обаче изглежда все едно е леко мокра или влажна, сякаш преди малко сте излезли от банята или морето. Този ефект се постига с лак за коса, гел или олио за коса. Трябва косата да изглежда и леко лъскава, блестяща. С тази прическа сте много стилни. Отива си както с дънки, ризи и обикновени блузи, така и с официални рокли.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Laura Polko (@laurapolko)

 

Кок с плитки

 

Много хора приемат кокът като официална прическа и залагат на опашки за ежедневието. Но сега кокът се завръща и ще го виждаме навсякъде. Става дума за специален вид кок, който е оформен чрез плитки. Трябва да сплетете косата на една или две плитки, после да ги вдигнете нагоре и да усучете, докато оформите кок. Така прическата става много интересна и определено ще изпъквате, където и да сте. Естествено, това е перфектен вариант за официални събития, но може често да си правите кок с плитки и за училище, работа, разходките в парка и т.н.

 

Снимка: iStock/Yue_ 

 

Къдрав шаг

 

Късите прически ще са на мода през новата година. Забравете за дългите коси, сега може спокойно да се подстрижете и да заложите на нещо смело. Късият шаг е идеален вариант за 2024 г. Но според експертите е хубаво да залагаме на къдрици. Ако не сте къдрави по рождение, може да оформите ситни къдрици с ретро преси, плитки и т.н. Афро къдриците завладяват годината. Най-добре е косата да не докосва дори рамото и да е на къдрици - вдъхновение черпим от прическата на певицата Ice Spice.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ice Spice (@icespice)

 

Медно руса коса

 

Ако се чудите кой пък ще е най-модерният цвят за косата през новата 2024 г., ето го отговорът. Дамите, които са решили да се боядисват и чиято коса е в друг цвят, може да заложат на медно русо, за да са в крак с тенденциите. Това е съчетание между тъмнорусо и светлокестеняво, носи усещане за топлина, стои по-естествено от платиненото русо и ви прави слънчеви, привлекателни, лъчезарни.

 

Снимка: iStock/Stanislav Smoliakov

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия