8 модни тенденции за зимата

Вижте на какво да заложите

2023-12-15 15:00:00
8 модни тенденции за зимата
Снимка: iStock/Galina Zhigalova

Може да се каже, че зимата почти официално е тук! Усещаме как времето навън става по-студено, есенните температури си отиват и е време да подменим гардероба, да извадим по-дебелите дрехи. През зимата има и много празнични поводи, така че един шопинг тур за официални дрехи, също ще ни се отрази добре. Ето какви ще са модните тенденции през сезона, според "Glamour".

 


Всичко в червено

 

Тази модна тенденция навлезе още през есента и обеща да се запази и през зимата. Червеният цвят е топ тенденция сега, независимо за какво говорим - дрехи, аксесоари, обувки, чанти, коси, маникюр, бижута, грим. Така че - смело залагайте на всякакви червени дрехи! Хит са дългите червени палта, червените шлифери, официалните червени рокли, червени пуловери и блузи, червени жилетки, червени ризи, червени шалове. По принцип, може да изпробвате всякакви разновидности на червеното, но аленият нюанс е хит сега.

 

Снимка: iStock/AntonioGuillem

 

Прозрачни рокли, панталони, блузи

 

Едва ли има изненадани. Прозрачните тоалети станаха актуални още преди 2-3 години и така и не слизат от модния подиум. Сега на мода са черните, зелени, бежови, розови, червени, лилави прозрачни рокли, бели, черни, сини и червени прозрачни блузи и ризи. Още по-интересното е, че тенденцията се развива, така че хит стават и прозрачни черни, сиви, зелени панталони и поли. С такива дрехи винаги правите впечатление и показвате сексапила си. Те са идеални за официални събития.

 

Снимка: iStock/Spaziocolore

 

Дълго черно палто

 

Време е да помислим за връхните дрехи. Прибираме кожените якета, шлифери и по-тънките шушлякови якета. Сега те отстъпват място на дългите и дебели черни палта. Нека те стигат почти до глезените и да бъдат по-широки - така ще ви е топло, ще обгърнете цялото тяло, а едновременно с това отдолу също може да сте с дебели дрехи, за да не ви е студено, когато се разхождате навън. Черните палта са вечна класика и стоят много елегантно.

 

Снимка: iStock/Rafael Garcia

 

Флорални мотиви

 

Цветята обикновено се свързват с пролетта, но сега флоралните мотиви са сред топ тенденциите и за зимния сезон. Спокойно може да залагате на черни, кафяви, лилави и сиви рокли със свежи флорални мотиви - изрисувани цветя в жълто, розово, зелено, синьо, лилаво и т.н. Костюмите с цветя също са хит - може флоралните мотиви да са само на сакото, може да бъдат и на сакото, и на полата. По магазините има и доста пуловери с цветя, които стоят страхотно. Дори бельото с флорални мотиви е актуално сега.

 

Снимка: iStock/sasapanchenko

 

Цветни чорапогащници

 

Чорапогащниците се завръщат! Забравете за клиновете, дънките, джинсите. Сега ще изглеждате най-стилно, ако залагате на различни цветове чорапогащници. Може да ги комбинирате с рокли, поли, дълги ризи, палта, шлифери и т.н. Интересното е, че чорапогащниците в телесни и неутрални цветове не са хит. Залагайте на смели, ярки, изпъкващи цветове - цикламени, червени, оранжеви, розови чорапогащници. Така няма да останете незабелязани и изглеждате свежо, игриво, но и стилно.

 

Снимка: iStock/Liudmila Chernetska

 

Маслено жълто

 

Ако не сте почитатели на червения цвят и рядко го включвате във визията си, това е вариант за вас. Друг цвят, който превзема зимата, това е масленото жълто или пастелното жълто. Залагайте на цял костюм в такъв цвят, на рокля в светложълто, на палта в този нюанс, дори на такива панталони. Масленото жълто се смята за наистина изтънчен и изискан цвят. Той говори за лукс, елегантност, напомня на кралските особи, прави впечатление, интересен е, но не е крещящ.

 

Снимка: iStock/photocheaper

 

Металически тоалети

 

Още през есента дрехите и аксесоарите в металически тонове станаха модерни. Сега те завладяват и зимата. Много подходяща тенденция за празничния сезон. На коледни партита, именни дни, на новогодишното събиране - металическите и блестящи тоалети винаги са актуални. Те се сливат със светлинките, празничното настроение, блясъкът. Може да изпробвате златисти и сиви рокли, сиви палта, лилави рокли и блестящи лилави жилетки, металически оранжеви рокли, якета в металическо сиво и зелено, рокли в металическо зелено.

 

Снимса: iStock/ALotOfPeople

 

Риза с вратовръзка

 

Училищната мода също влияе на тенденциите през зимния сезон. Дамите могат да се развихрят и да експериментират. В началото на века и в края на 90-те беше много модерно жените да слагат вратовръзки, сега отново е така. Но не залагайте на пънкарска визия, а на официална - комбинирайте вратовръзките с рокли и ризи. Най-стилно стои, ако заложите на черна вратовръзкта и бяла риза. Може да ги комбинирате с кожен панталон или сива, черна, синя пола.

 

Снимка: iStock/Ales_Utovko

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия