Модерните маратонки: От спортни обувки в стилно решение за всеки гардероб

Вижте повече за тях

2023-09-13 12:08:00
Модерните маратонки: От спортни обувки в стилно решение за всеки гардероб
Снимка: ПР

Кой не обича маратонките? Едва ли в света има много хора, които нямат поне няколко чифта в гардероба си. На каквато и възраст да сте, с каквото и да се занимавате, сникърсите са абсолютно идеалните обувки за комфорт всеки ден. Носят ги буквално всички и спокойно можем да заявим, че това са най-популярните обувки в света. В последните години си извоюват слава и на чифтове, които можете да носите дори с бизнес облекло. Как създадените за спорт маратонки днес са модна звезда с небивала слава? Разказваме веднага.

 

Роди се звезда!

 

В началото на 20-ти век, след опустошенията покрай войната, хората усещат нуждата да се върнат към думите на Дарвин и да оцелеят, като се приспособяват по-добре. Стремежът към поддържане на по-добра физическа форма става все по-голям, а с това се раждат и нови спортове - и обувки за тях. Създадените специално за баскетбола спортни кецове на Converse са началото на едно модно течение, което ще добие огромни размери. Решението на марката да популяризира своя продукт чрез спортист, в случая баскетболиста Чък Тейлър, се оказва супер печеливш ход. Добавената автентичност е правилното предимство и не след дълго, редица други компании за спортни обувки поемат по този път. На тези решения дължим и Air Jordans, като култовите марки и днес продължават традицията да доверяват рекламата си именно на атлети. Луксозните брандове като Gucci не пропускат да яхнат вълната на популярните обувки и започват да правят тенис сникърси през 1984 г.

 

От игрището към поп културата

 

Хората разпознават стиловете като свои и започват да ги носят. С времето, стават символ на личния стил и характер. Според модните експерти, Air Jordan 1, е виновник за култа към този тип обувки. Хип-хопърите от Run DMC ги открадват за музикалната сцена и оттам нататък, всичко е история. Започват да го носят всякакви музиканти, хора на изкуството. Това се превръща в разпознаваем градски стил за мъже, жени, деца. В началото на века идеята за сникърсите като висок клас обувка, не само за спорта и ежедневието, прегръщат масово брандовете за висша мода. Естетиката на сникърсите е пренесена на ново ниво и вече има място дори на бизнес сцената. Маратонките се превръщат в модерно ърбън облекло и добиват много нови форми като примерно обувки на платформа за дамите. 

 

Снимка: ПР

 

Маратонките днес

 

Към днешна дата повече от всякога маратонките са абсолютна звезда сред обувките в световен мащаб. В абсолютно всякакви модели, дизайни, цветове, разновидности като култовата и днес линия https://obuvki.bg/c/obuvki/kolektsiia:nike_air_max, те са гъвкави чифтове, от които всеки има поне няколко в гардероба си. Дават абсолютна свобода на придвижване, издигат удобството на ново ниво, съчетават се идеално с почти всяка дреха и стил и отиват на всеки. С тях можете да спортувате, да излизате с приятели, да покорявате предизвикателни терени, да побеждавате в спортни състезания, да отидете на бизнес среща или пък да излезете на клуб. Тънкият момент е, да подберете подходящия чифт за всяко от тези места и обстоятелства. Ниски, до глезена, с връзки или нахлузване, с детайли и в ярки цветове или пък приглушени в класическо бяло или черно, за всеки под това небе си има подходящите чифтове сникърси. Открийте своите и се радвайте на супер комфорт в модерен формат, всеки ден!

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия