Хитове в прическите за 2023 година

Ето кои са те

2023-01-02 16:30:00
Хитове в прическите за 2023 година
Снимка: Pexels/Andrea Piacquadio

2023 година вече е тук, а с нея се появяват и нови тенденции при прическите. Как да носим косата си в следващите 12 месеца и с кои прически ще изглеждаме най-модерни? Вижте хитовете за новата година, според "Pop Sugar".

 


Медуза

 

Идеална прическа за смелите дами, които обичат да експериментират и не се притесняват от по-разчупените тенденции. Прическа медуза ще е истински хит през новата година. Тя е наречена така, защото формата на косата напомня формата на това животно. Отличава се с къси слоеве в горната част на глава и отпред, както и дълги слоеве отзад и около врата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Forest Salon Bedok (@forest_salon_bedok)

 

Къс бретон

 

Бретоните станаха истински хит през изминалата 2022 година. Те остават на мода, но има една особеност - популярни ще са само най-късите бретони. Нека кичурите не стигат до веждите и в никакъв случай да не падат върху клепачите и очите. Трябва да сте наистина смели дами, за да заложите на толкова къс бретон, но предизвикателството ще си струва и ще правите впечатление. Късите бретони отиват на прави и къдрави коси, както и на боб, лоб, дълга кода, кок, пикси и т.н.

 

Снимка: Pexels/Inga Seliverstova

 

Шаг

 

Шагът се върна на мода още през 2020 година. Бобът бе хит в последните години и беше малко по-популярен от шага, но сега шагът ще го измести. Шагът често бива наричан разрошен боб. Косата може да е къса като при боба, може и да е малко по-дълга. Но в повечето случаи бретонът е подстриган асиметрично, а и косата бива по-изтънена в горните слоеве и в краищата. Отпред и отгоре косата е по-къса, отзад е по-дълга. Шагът се характеризира с безпорядък и асиметрия.

 

Снимка: БГНЕС

 

Бикси

 

Биксито също завладява 2023 година. Късите коси ще са на почит през следващите месеци. Бикси е комбинация от боб и пикси. При тази прическа косата е по-къса, отколкото при боба, но по-дълга, отколкото при пиксито. Отзад косата се разпростира по врата, а отпред е едва до средата на лицето. Перфектен вариант за хора, които искат да отрежат косата си, но не са готови психически и физически да поддържат много къса коса.

 

Снимка: iStock/a-wrangler

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия