6 тенденции в грима за зимата

Ето кои са те

2022-12-16 16:30:00
6 тенденции в грима за зимата
Снимка: Pixabay/StockSnap

Зимата вече е тук, а това означава, че се задават нови тенденции в света на красотата и козметиката. Време е да помислим как ще се гримираме за коледни партита, имени дни, новогодишната нощ, Свети Валентин и просто за магичните снежни коледни разходки. Вижте кои са хитовете в грима през сезона, според американския "Cosmopolitan".

 


Очна линия на долния клепач

 

Очната линия е абсолютен хит в грима вече повече от десетилетие. Котешкото око и графичната очна линия винаги са сред водещите тенденции, през лятото стават модерни и цветните очни линии. Сега има промяна - ще е хит, ако сложим очна линия под окото или на долния клепач. Тази тенденция беше хит през 90-те и така постигаме гръндж визия. С този грим се отличаваме, изглеждаме различни и бунтари.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lili.makeup (@lili.badma)

 

Сини сенки

 

Сините сенки и дори синята очна линия присъстваха често на модните ревюта през есента и зимата. Син грим за очите е перфектна визия за зимата. Синьото напомня на студа и снега, а и се комбинира страхотно с парти тоалетите. Сините блестящи сенки стоят прекрасно на коледни базари и на банкети за празниците.

 

Снимка: Pexels/Monstera

 

Керемидено червило

 

Знаем, че червеното червило е вечна класика, прави ви изкусителни и е подходящо за официални събития. Но е хубаво да го разчупим леко и да заложим на нещо ново. Червеното е сред цветовете на зимата (заради дядо Коледа). Но заложете на червено, цвят керемида, а не на черешово червено. Цвят керемида е смесица между кафяво и червено, с него изглеждате стилни и също е подходящо за партитата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sara Hill (@sarahillmakeup)

 

 

Монохромен грим

 

Последните години бяха години на смелите тенденции, но сега се връщаме към класиката. А какво значи това? Спомнете си как се гримирахте в началото на века - тогава беше задължително сенките и червилото да си пасват, да са в един и същи цвят. Заложете на червено червило с червени сенки, златисти сенки със златисто червило, розови сенки с розово червило. А защо не и на сребристи сенки със сиво червило - Джиджи Хадид направи това червило хит още през ноември.

 

Снимка: Pexels/Venus HD Make- up & Perfume

 

Кристали на очите

 

Все пак, ако предпочитате да експериментирате и сте по-смели, тази тенденция е за вас. Сложете си черна очна линия, но я разнообразете с нещо весело и шарено. А именно - с кристали, блестящи лепенки и камъчета около горния клепач. Така ще сте нестандартни, весели и ще направите впечатление. Кристалите и блестящите камъчета са в тон с празничното настроение и коледните светлини.

 

 Снимка: iStock/deniskomarov

 


Много руж

 

През зимата бузите стават румени заради студа навън. Но ако не искате този ефект да се изгуби, когато влезете в помещение, редовно слагайте руж. И не говорим за деликатни отблясъци, а за много руж по бузите. Нека той се забелязва. Звездите редовно залагат на много руж по бузите и няма да сбъркате с тази тенденция. С този грим изглеждате чаровни, елегантни и жизнерадостни.

 

Снимка: iStock/puhhha

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия