7 тенденции в грима за пролетта

Вижте кои са те

2022-04-13 15:00:00
7 тенденции в грима за пролетта
Снимка: Pixabay/AdinaVoicu

Пролетта е тук, а с нея се появяват и нови тенденции в света на красотата. Времето става все по-топло и слънчево, идеално за разходки в парка и повече срещи с приятели. Ако искаме да впечатлим околните с визията си, следва да слагаме определен тип гримове. Ето кои ще са хит, според американския "Cosmopolitan".

 

Блестящи гланцове

 

Завръщане от началото на века. Гланцовете с блясък и брокат бяха истински хит преди 15-20 години и звезди като Хилари Дъф, Бритни Спиърс и Кристина Агилера ги обожаваха. В ревютата на Джамбатиста Вали се вижда, че вече доста модели също са с блестящ гланц. Може да заложите на коралов или бордо цвят гланц с блясък за пролетта и дори лятото.

 

Снимка: Pexels/George Milton

 

Блясък за тяло и лице

 

Блясъкът ще е хит не само за устните и очите, но и за цялото тяло - крака, корем, ръце, шия, бузи, рамене. Това се забелязва и от моделите, които дефилират на ревюта пролет/лято 2022 година. Блясък може да има дори по косата. Колкото повече, толкова по-добре. Така определено ще изпъкнете и ще правите впечатление.

 

Снимка: Pexels/Vic B

 

Неонови сенки

 

Не чакайте лятото, за да извадите палитрата сенки за очи с електриково синьо, неоново зелено и светлорозово. Тези цветове са огромен хит за пролетта и е най-добре да използвате такъв тип сенки за разходките през сезона. Те са весели - като настроението през пролетта и показват, че се жизнерадостни и приветствате новото начало.

 

Снимка: Pexels/Monstera

 

Матово розово червило

 

Ако не сте фен на гланцовете с блясък, този тренд е за вас. Снабдете се с червило в перлено пастелно розово за пролетта. Розовото е цветът на този сезон, тъй като тогава дърветата цъфтят и има много с розови цветчета. Така сте в тон с пролетта, имате сладка, но и стилна визия.

 

Снимка: Pexels/Shiny Diamond

 

Бляскаво котешко око с кристали

 

Очната линия остава абсолютен хит, но забравете за черното. През пролетта заложете на свежи и нестандартни цветове - синьо, зелено, лилаво, оранжево, златисто. Извийте очната линия като котешко око, и добавете блясък, брокат или кристали по очите, за да има повече ефект. Кристалите и диамантите по очите са голям хит тази година.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sheika Daley (@officialsheiks)

 

 

Оранжево червило

 

Класическото червено червило няма да е на почит тази пролет. Освен на невинно розово, може да заложите на оранжево - така ще изпъквате още повече и ще покажете нестандартна визия. Червеното червило е подходящо за зимата и официалните празници, но омръзва - с оранжевото ще сте уникални и ще имате по-свеж вид за пролетта. Трябва ви по-светло червило.

 

Снимка: Pexels/Oleg Magni

 

Молив за устни

 

Друга тенденция, която белязва цялата 2022 година. Моливите за устни бяха абсолютен хит в края на 90-те и началото на века и тази година се завърнаха на мода. Трябва да си сложите червило в телесен цвят, бежово или пък светлокафяво и да очертаете устните с молив, който е по-тъмен, за да се получи контраст.

 

Снимка: Pexels/Karolina Grabowska

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия