Как да носим високи маратонки?

2021-11-24 13:37:00
Как да носим високи маратонки?
Снимка: ПР

Високите сникърси, или маратонките над глезена, правят истинско завръщане като гореща модна тенденция. За пръв път стават популярни през 1980-те, но всъщност за пръв път са измислени чак през далечната 1890 г. Съвсем сериозно. Сега високите кецове правят своята нова премиера с най-различни варианти от цветове, материи, платформи и марки.

 

Особено дамските високи маратонки са особено актуални. И то независимо от сезона. Умелото съчетание на стил, дрехи и високи маратонки може да ви превърне в истински моден законодател. И законодателка, разбира се. Ето няколко съвета за носенето на високи маратонки, които, ако последвате, ще бъдете истинска модна десетка:

 

Какъв стил високи маратонки са за мен?

 

Специално момичетата и дамите трябва внимателно да изберат какъв стил високи дамски маратонки биха им отивали. Можете да се спрете на дамски високи кецове тип Converse – от лека текстилна материя и тънка подметка. Или да изберете дамски маратонки с по-дебела подметка като Nike Air Force 1. Проблемът с високи кецове с тънка подметка и текстилна материя е, че ако стегнете много връзките догоре, глезените ви може да изглеждат странно очертани. Така че трябва да внимавате колко стягате връзките. 

 

С дамските маратонки с по-дебела подметка пък проблемът е, че може да направят ходилата ви да изглеждат по-големи, отколкото действително са.

 

 

Как да ги носим заедно с дънки

 

Най-добрата комбинация е скини джинси/дънки и високи маратонки. Тя е еднакво подходяща, както за мъже, така и за жени. Ако сте с друг вид дънки – винаги навивайте краищата, за да покажете целите кецове, иначе пуснатите до долу дънки ще закрият целия ефект от този тип обувки.  

 

Нещо важно: baggy дънките са стриктно  „не“, когато говорим за комбинация с високи кецове. И мъжете и жените изглеждат зле, буквално като клошари в тази комбинация. Не е добра идея да комбинирате карго панталон с високи кецове. Особено за дамите. С ниски е напълно ок, но при високите стават прекалено много елементи, като се има предвид, че високите кецове са достатъчно привличащи вниманието, а карго панталоните имат странични джобове и става прекалено раздвояване на вниманието в модното ви послание.

 

Какъв цвят да изберете

 

Основно правило, особено при носенето на дамски високи маратонки, е те да не бъдат в същия цвят като дънките или панталоните, които носите. Целта е да изпъкнат вашите крака, обути във високи дамски или мъжки маратонки. Това важи и за мъжете, и за жените.

 

Единственото изключение е комбинацията от черни кецове над глезена с черни джинси и дънки. Това се приема за класически инди рок стил, който е супер актуален. Ако носите цветен чино панталон, изберете дамски маратонки над глезена с неутрален цвят. Например бежово и бяло. За мъжете тук може спокойно също може да препоръчаме бежово и бяло, като добавим и черно. Ако носите пък сини дънки или панталон с неутрален цвят – буквално няма правила какви дамски или мъжки маратонки/кецове над глезена може да обуете. Колкото по-скучен цвят са вашите панталони, толкова по-диви могат да са високите сникерси, които сте си избрали. 

 

Сложете си рокля

 

За дамите страхотна комбинация е къса рокля и пола заедно с високите дамски маратонки. Така краката ви ще бъдат подчертани и ще изглеждат по-дълги. Тук можете да заложите на дамски маратонки над глезена с по-дебели подметки. Така контрастът ще е още по-забележим. И последно: Винаги завързвайте добре връзките на високите кецове, защото иначе видът става размъкнат. 

Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия